12. Seyyit Battal Gazi Şenlikleri Düzenlendi

Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Seyyit Battal Gazi Şenliklerinin onikincisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Eğitimci ve Yazar Sabri Ağaoğlu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seyyit Battal Gazi Şenliklerinin 12.’si, yoğun katılımla gerçekleşti.
Elazığ Ticaret Borsası Kongre Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, Eski İl Yöneticileri Oda ve STK Temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

AĞAOĞLU; “SİYASİ AMAÇ GÜTMÜYORUZ”

Şenliğin herhangi bir siyasi düşünce ve dernek adı altından yapmadıklarını aktaran programın açılış konuşmasını yapan Eğitimci – Yazar Sabri Ağaoğlu, şenliklerde her yıl yeni isimleri ağırladıklarını belirtti.
Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu, “Bizim bu şenliği ne için yaptığımızı düşünenler veya soranlar olabilir. Bir siyasi parti adına yapmıyoruz, bir siyasi düşünce adına da yapmıyoruz, bir vakıf, cemaat, dernek adına da yapmıyoruz biz tamamen gönüllük esasına dayalı Allah için yapıyoruz.”dedi.

12. Seyyit Battal Gazi Şenlikleri Düzenlendi

KOCA; “12 YIL BOYUNCA BIKMADAN USANMADAN BİRLİKTELİK SAĞLAYAN SABRİ BAŞKANIMA TEŞŞEKÜRLERİMİ SUNUYORUM.”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Seyyit Battal Gazi’nin birkaç ilde türbesinin olduğu bilinen tarihimize ışık tutan ve cesaretiyle, ferasetiyle yapmış olduğu mücadelesiyle de yapmış olduğu güzelliklerin günümüze kadar tevarüs ettiği bir Selçuklu Komutanı olduğunu belirterek; “Öncelikle Sabri Ağaoğlu başkanıma teşekkür ederim. 12 yıl boyunca bıkmadan usanmadan özellikle de kimseden destek beklemeden kendi çabaları kendi katkılarıyla Elazığ’ın özellikle Karakoçan bölgesinin coğrafyasındaki insanları bir araya getirip onlarla yılda 1 defa da olsa birliktelik sağladığı için ayriyeten de şükranlarımı sunuyorum.

PEYGAMBER SOYUNDAN GELEN BİR KOMUTAN

“Battalgazi tarihe mal olmuş anne tarafından peygamber soyuna dayanan bir Türk lideri olarak biliyoruz. Değerli Battalgazi ile alakalı benim burada mesleğim olmadığı için bir şeyler konuşmam anlatmaya çalışmam laf güzaftan öteye gitmeyecektir. Ancak genel kültür bilgilerimize dayanarak birkaç kelimeyle ifade etmek gerekirse Battalgazi kimi tarihçilere göre 695 kimilerine göre 690 yılında Anadolu topraklarında dünyaya gelmiş Malatya Serdarı Hüseyin Gazinin Oğludur. Annesi Saide Hatun peygamber soyundan geldiği iddia edilen hanımefendidir.

12. Seyyit Battal Gazi Şenlikleri Düzenlendi

FİLİSTİN’DE, GAZZE’DE YAŞANAN OLAYLARIN YAŞANDIĞI GİBİ BİR ORTAM DA NEŞET BULMUŞ BİR KOMUTAN

“Battalgazi günümüz dünyasında olduğu gibi dünya Müslümanlarının zulüm altında olduğu her geçen gün Müslümanların ve İslam dünyasının kan revana döndüğü ortam da halkın içerisinden doğan ve halktan oluşturduğu bir güçle Bizanslara karşı savaşan ender komutanlardan biridir. Battalgazi adını Battal Arapça kökenli olduğu için cesarete ve yiğitliğine istinaden battal olmuştur. Savaşlarda gösterdiği cesaret örneği ve kahramanlığından dolayı gazilik unvanını yine halk tarafından kendisine vermişlerdir. Ama asıl adı Abdullah’tır. Battalgazi’yi 740 yılında yine Bizansların başında yapmış olduğu çok büyük bir savaşta İslam dünyasına açmış olduğu savaşta kendisinin oluşturduğu 20 bin kişilik bir orduyla Afyonkarahisar civarında kadar gidip orada cengaverce savaşan ancak savaştan çok ağır yaralar alarak hayatını kaybeden bir komutanımızdır. O savaştan sonrada İslam dünyası o savaşta yenilgiyi almış ve o savaştan geri çekilmiştir. Dolayısıyla Battalgazi bugün Filistin’de, Gazze’de yaşanan olayların yaşandığı gibi bir ortam da neşet bulmuş bir komutandır ve şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz komutanlardan biridir” dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da, her yıl geleneksel hale getirilen şenlikte birliğin amaçlandığını belirtti. Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Seyit Battal Gazi şenliğinin birlik ve beraberliğin bir yansıması olduğunu söyledi.
Program daha sonra katılımcıların konuşmaları ve ödül töreni ile son buldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme