• Haberler
  • Spor
  • 23 Elazığ FK'nın İsmi Neden Değişmedi?

23 Elazığ FK'nın İsmi Neden Değişmedi?

3.Lig'deki temsilcimiz 23 Elazığ FK, yeni sezonda 'Harput FK' ismiyle lige katılmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yapmayı planlıyordu. Ancak, uzun bir süredir isminin değişmemesi, Elazığ spor camiasında soru işaretlerine yol açtı. Taraftarlar ve spor severler, isim değişikliği sürecinin neden tıkanmış olduğunu merak ediyor.

İsim değişikliği için Harput FK başvurusu yapan 23 Elazığ Futbol Kulübü’nün halen daha değişmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor…
3. ligdeki temsilcimiz 23 Elazığ FK, bilindiği üzere yeni sezonda Harput FK ismiyle lige başlamak üzere TFF’ye başvuru yapmak için hazırlık yapmıştı. Ancak geçen süre içerisinde halen isminin değişmemesi konusunda resmi bir açıklama yapılmaması isim değişikliği gerçekleşmeyecek mi? Sorusu merak konusu oldu.

Elazığ 2. Amatör lig kulüplerinden Harputspor başkanı Sebahattin Fırat’la görüşen yöneticiler, başkan Fırat’tan olumlu cevap alınca ismini Harputspor olarak değiştirme kararı almıştı.

Harpuıtspor kulübü başkanı Sebahattin Fırat, ilimizin güzide profesyonel takımlarından 23 Elazığ FK’nın kulüplerini devralma teklifine sıcak baktığını belirterek, isminin” Harput FK” gibi önüne ek alma yerine “Harputspor” orijinal adıyla ligde mücadele etmesinden memnunluk duyacağını belirterek, isim değişikliğine onay vermişti.
Kamuoyunda dolaşan iddialara göre, Harputspor Başkanı Sebahattin Fırat, 23 Elazığ FK'dan isim hakkı için cüzi bir miktar talep etti. Ancak 23 Elazığ FK yönetiminin bu teklife sıcak bakmaması, isim değişikliğinin gerçekleşmemesinin ana sebeplerinden biri olarak öne çıktı.

Konuyla ilgili olarak her iki taraftan bir açıklama gelmezken, Elazığ Spor Kamuoyunun merakının giderilmesi için 23 Elazığ FK yönetiminin bir açıklama yapması ve sürecin netleşmesi, taraftarlar için büyük bir merakla bekleniyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme