23 İl Fay Hattı Üzerinde!

Elazığlı Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür deprem ile alakalı yeni uyarılarda bulunarak 23 kentin fay hattı üzerinde kurulu olduğunu söyledi.

Elazığ Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür Deprem konusunun çok daha ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek yeni uyarılarda bulundu.

DEPREMLER İYİ Kİ VAR!

Depremin bir gereklilik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Depremler iyi ki var. Depremler olmazsa dünya ölür. Dünya ölü bir gezegen olur ve yaşam olmaz. Ayda veya dünya dışı evrende deprem yok. Orada canlı da yok. Canlı olmayan yerlerde deprem olmuyor. Depremin olduğu o fay zonları var ya işte oralar insanlara bereketin sunulduğu alanlardır. Bizim kentlerimiz neden bu fay zonlarının üzerinde kuruldu? O fay zonlarında sıcak su var, soğuk su var, böcek var, çiçek var, ağaç var, tarla var, mümbit topraklar var. İnsanlar bundan dolayı oralara yerleşmişler. Bu bereketten faydalanmak için yerleşimler oralarda olmuş. Depremlerden korkabiliriz ama depremler olmasın diye kimse dua etmesin.” dedi.

23 KENT FAY ÜZERİNDE KURULU!

Deprem konusunda ilgisizlik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, “23 kentimiz fay hatlarının üzerinde kurulmuş. Bundan ne belediye başkanının haberi var, ne valinin haberi var, ne hükümetin haberi var. Jeoloji Mühendisleri Odası geçen yıldan bu yana bu durumu tüm yetkililere yazdı. Tehlikeyi söylersek korkuyoruz bu hoca söylemesin diyorlar. Yahu kork, daha fazla kork. Biz bu ülkenin bilim insanları olarak, bu ülkenin ekmeğini yiyen insanlar olarak bu tehlikeyi görüp susacak mıyız? Uyarı yapmayacak mıyız? Biz kimseyi korkutmuyoruz. Derdiniz farkındalık oluşsun ve önlem alınsın.” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme