274 Kursiyer Sertifikalarını Aldı!
Elazığ Süt Üreticileri Birliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'Süt Üretimi Eğitimi' programının sertifika töreni düzenlendi.
Elazığ Süt Üreticileri Birliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Süt Üretimi Eğitimi” programının sertifika töreni, Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yapıldı. Bu kapsamda toplam 274 kursiyer, başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
274 KURSİYER SERTİFİKALARINI ALDI
Elazığ Süt Üreticileri Birliği öncülüğünde Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi işbirliğinde üreticilere yönelik “süt üretimi eğitimi” düzenlendi. Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan toplam 274 kursiyer için sertifika töreni gerçekleştirildi.
ORHAN: TÜM ÜRETİCİ BİRLİKLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ
Sertifika töreninde konuşan TAHAM Müdürü Prof. Dr. Cemal Orhan, bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Bizim işimiz aslında bu. Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü olarak bu programlar konusunda tecrübeye sahibiz. Fırat üniversitesinin birikimi ile birlikte üreticilerimize de hizmet vermek istiyoruz. Tüm üretici birlikleriyle iş birliği yapmaya hazırız” dedi.
ORTAÇ: AMAÇ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR NOKTAYA GETİRMEK
Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Elazığ’daki hayvancılık faaliyetlerini arttırmak ve üretimi sürdürebilir hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini kaydederken, “Elazığ Süt Üreticileri Birliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi ortaklaşa yürütmüş olduğu süt hayvancılığı eğitimimizi 11 ayrı noktada eğitim vererek programımızı tamamlamış bulunmaktayız. Programımızın amacı hayvancılık sektörünün verimliliğini arttırmak, karı arttırmak, hayvancılık sektörünü sürdürülebilir noktaya getirmektir” dedi.
ÇAN: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Fırat Kalkınma Ajansı Kırsal Kalkınma Birim Başkanı Muhammed Fatih Çan, eğitimin üreticiler ile birebir uygulamalı şekilde yapılmasının büyük faydalar sağladığını belirterek, ilerleyen süreçte bu eğitimleri sürdüreceklerini ifade ederken, “Yaptığımız eğitimi daha önce Bingöl’de düzenlemiştik. Merkeze bağlı bazı köylerde süt hayvancılığını geliştirmemiz için çok olumlu dönüşler oldu. Bunun temel farkı doğrudan çiftçinin ayağına gidip eğitim vermenin daha faydalı olduğunu tespit ettik. Elazığ’da şöyle bir fark oldu. Burada üniversitemiz aracılığıyla veterinerlik fakültesi hocalarımızın bu eğitimleri vermelerini sağlayarak iş birliği oluşmasına katkı sağlamayı hedefledik. Bu tarz çalışmalar yapılmaya devam edecek” dedi.