• Haberler
  • Spor
  • 3GEN Elazığspor-Silifke Belediyespor Müsabakası Hakem Performansı

3GEN Elazığspor-Silifke Belediyespor Müsabakası Hakem Performansı

3GEN Elazığspor-Silifke Belediyespor Müsabakası Hakem Performansı

Hakem  : ABDÜLSELAM KOÇAK – KARS BÖLGESİ – C KLS. HAKEMİ

1 Nolu Yardımcı Hakem: MİRAÇ BERK KÖLEMEN – TRABZON BÖLGESİ – C KLS. YRD.

2 Nolu Yardımcı Hakem: YİĞİT ÇAM – TRABZON BÖLGESİ– C KLS. YRD.

4. Hakem  : FEVZİ KADİR ÜREYİL – KARS BÖLGESİ – BÖLGESEL  HAK.

Gözlemci  : ŞENOL İMANÇER - GAZİANTEP BÖLGESİ- C KLASMAN GÖZ.

Temsilci  : CİHANGİR KAYA - ANKARA BÖLGESİ- KLASMAN TEM.

İlk Yarı  : ( 1 – 0 )

Skor  : ( 2 – 0 )

MAÇ ANALİZİ

HAKEM

* Karşılaşmanın 9., 10. ve 12. Dakikasında; yerden yapılan kaymalardaki ikili mücadeleleri pozisyonlara yakın olduğu için tüm kararlardaki tespitleri doğruydu.

* Karşılaşmanın 28. Dakikasında; ev sahibi takımın yerden kayarak yaptığı müdahaleyi iyi süzüp akabinde verilen faul kararı doğruydu.

* Karşılaşmanın 31. Dakikasında; pozisyonu iyi takip ettiğinden yapılan faulü iyi tespit etti.

* Karşılaşmanın 32.,35. Ve 41. Dakikalarda; ikili mücadelede doğru yerde olduğundan tespitleri de doğruydu. Fakat kendisine yapılan itirazları yerinde ve zamanında yapamadı ve otoritesini oyuncular üzerinde kaydetti.

* Karşılaşmanın 44. Dakikasında yardımcı hakemine zamanında bakamadığından verdiği kararda tereddüt yaşadı ve yine oyuncuların itirazlarına neden oldu.

* Karşılaşmanın 48. Dakikasında; konuk takımın bariz taç atışında topu ev sahibi takıma vermesi yanlış bir karardı. Teknik heyetinde itirazlarına sebep oldu.

* Karşılaşmada ev sahibi takımın 12 forma nolu oyuncunun taç atışlarında sürekli aldatıcı hareketlerine göz yumdu ve yaptığı zaman kaybı ile atış yerindeki avantajları rakip takım oyuncuları ile teknik heyet tarafından itirazlara sebep oldu.

* Karşılaşmanın 73. Dakikasında; ev sahibi takımın oyuncusunu 2. İhtardan dolayı ihraç etmesi doğru bir karardı.

* Karşılaşmanın 87. Dakikasında; oyuncu değişikliğinde konuk takımın oyuncusunun teknik direktör ile tartışma yaşaması ile birlikte teknik direktöründe oyuncusunun boğazına sıkması sonucu ihraç ile oyun dışı alması yerinde ve doğru bir karardı.

1 NOLU YRD. HAKEM

*Karşılaşmanın 24. Dakikasında; ev sahibi takımın geliştirdiği atakta son savunma oyuncusunu iyi takip ettiği için verilen ofsayt kararı doğruydu.

* Karşılaşmanın 33. Dakikasında; yine ev sahibi takımın geliştirdiği atakta forvet oyuncusunun pasiften aktife geçmesi ile kendisine avantaj elde ettiği için verilen ofsayt kararı doğruydu.

* Karşılaşmanın 45. Dakikasında; sol kanattan gelişen atakta savunma oyuncusunu iyi takip ettiği için verilen ofsayt kararı doğruydu.

* Karşılaşmanın 56. Dakikasında; konuk takımın geliştirdiği atakta hücum oyuncusunun son savunma oyuncunun gerisinden çıkması ve de akabinde atılan golde ofsayt durumu söz konusu değildi.

* Karşılaşmanın 61. Dakikasında; konuk takımın geliştirdiği atakta verilen ofsayt kararı yardımcı hakemin doğru hizada olduğunda verilen karar doğruydu.

2 NOLU YRD. HAKEM

* Karşılaşmanın 14. Dakikasında; konuk takımın geliştirdiği atakta pasifteki oyuncunun aktif hale gelmesi ile verilen ofsayt kararı doğruydu.

*Karşılaşmanın 22. Dakikasında; yine gelişen atakta verilen ofsayt kararı yardımcı hakemin doğru hizada olması sonucu karar doğruydu.

*Karşılaşmanın 83. Dakikasında; ev sahibi takımın ceza sahası dışında gelişen ve ceza sahası içinde sonuçlanan atakta topun hücum oyuncusuna çarpmasını iyi tespit etmesi üzerine hakemin resen verdiği köşe vuruşunu kulaklık aracılığı ile kararında ısrarcı olarak doğru karar vermesi olumlu bir durum oldu.

4. HAKEM

*Bölgesel hakem olması sebebiyle acemi olduğu ilk izlenimdi. Bu durum oyuncular ve teknik heyet tarafından da oyun süresince kullanmalarına neden oldu.

* 1 nolu kıdemli yardımcı hakem ve orta hakemi ile olan iletişimi daha iyi olmalı.

* Karşılaşmanın bitimi sonrasında hakem triyosunu sahada yalnız bırakıp soyunma odasına gitmesi çok yanlıştı.

ÖNEMLİ NOT

* Ev sahibi takım yeni stadyumda aldığı ilk galibiyetle beraber sahada ortaya koyduğu futbolla pek güven vermedi.

* Seyirci üzerine düşen görevi yerine getirdi ve stadyumdaki yerini aldı fakat oyuncular etkili bir oyun ortaya koymadılar.

* Elazığspor’un iç saha maçında MHK yine maç eksiği bariz belli olan; Kars bölgesinden orta ile dördüncü hakemi atayarak oyuncular ile beraber teknik heyetin sinir uçlarına dokunmaya devam ettiler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme