• Haberler
  • Spor
  • 57 Yıllık Efsane: Elazığspor'un Kuruluşu ve İlk Kadrosu

57 Yıllık Efsane: Elazığspor'un Kuruluşu ve İlk Kadrosu

23 Mart 1967'de kurularak faaliyetlerine resmen başlayan Bordo-Beyazlı ekibimizin ilk kadrosunda kimler var. Siz okuyucularımız için derledik. Detaylar haberimizde…

23 Mart 1967'de futbolseverlerle buluşan Bordo-Beyazlı ekip Elazığspor, tarihi boyunca sayısız başarı ve zorlukla yüzleşti. Kulübün ilk kadrosunu ve bu süreçte yaşananları sizler için derledik.


NASIL KURULDU?

Elazığspor’un kurucuları arasında; Suat Taydaş, Fahri Sunguroğlu, Necdet Altınterim, Yılmaz Çorbacıoğlu, Talat Güler, Sedat Yıldız, Metin Kurtoğlu ve Mürşit Öztürk bulunuyor. 23 Mart 1967'de sahaya inen bu ilk kadro, Türk futboluna önemli katkılarda bulunarak günümüzdeki başarıların temelini attı.


BİRLEŞMENİN GÜCÜ: MERKEZ GENÇLİK, GÜVENSPOR VE HARPUTSPOR

Elazığspor, Merkez Gençlik, Güvenspor ve Harputspor'un birleşmesiyle kuruldu. İlk dernek tescili ise 24 Mart 1970'te gerçekleşti. Kulüp, 3. Lig'den başlayarak 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'de de başarı elde etti.


SÜPER LİG HAYALLERİ VE ZORLUKLAR

Bordo-Beyazlılar, 2001-2002 ve 2011-2012 sezonlarında 1. Lig şampiyonluğu ile Süper Lig'e yükseldi. Ancak bu yolculuk, birçok kez küme düşme acısıyla da şekillendi. Elazığspor, zaman zaman kayyum yönetiminde kalıp kapanmanın eşiğine gelse de, pes etmedi ve mücadeleye devam etti.


BUGÜN: TFF 2. LİG'DE MÜCADELE

Şu anda TFF 2. Lig'de mücadele eden Elazığspor, ambleminde taşıdığı ay-yıldızla Türk futboluna sayısız yıldız kazandırmaya devam ediyor. Kulübün geleceği, geçmişteki başarılarının üzerine inşa ediliyor.


İLK KADRODA KİMLER VARDI?

23 Mart 1967 tarihinde Merkez Gençlik, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor’un ilk kadrosunu sizler için derledik.

Ayaktakiler soldan sağa: Antrenör: Nadir Bahadır, Ruhi Çetin, Şefik, Mustafa Çolak, Lillo Metin, Nusret, Önder Yalnızbilik
Oturanlar Soldan Sağa: Macit, İlhan, Pala Ahmet, Zülküf, Öztaç

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme