Açıkkapı'dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümüne, Elazığ'dan birinci çıkan YKS sonuçlarına ve Elazığ Alacakaya'da işçi eylemleri ile sonrasındaki sürece dair açıklamalarda bulundu.

Açıkkapı, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümünde FETÖ ve destekçilerini bir kez daha lanetlediklerini belirtti. “8 yıl önce Elazığ’da, 26. dönem milletvekilliğim döneminde, Türkiye’de başlayan hareketlilik sonrasında meydanlara ilk inen il olması nedeniyle, o gece meydanları dolduran ve FETÖ’ye karşı milli iradesine sahip çıkan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

RABBİM BİR DAHA BÖYLE BİR GECEYİ, GÜNÜ YAŞATMASIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “meydanlara inin” çağrısıyla tüm Türkiye’nin sokaklara döküldüğünü, tanklara, tüfeklere, toplara karşı kendilerini siper eden milyonlarca insanın olduğunu vurgulayan Açıkkapı, “O gece 252 şehidimiz, 2740 yaralımız vardı. 252 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, o gece yaralanan tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Milyonlar sahadaydı, milletin iradesine tasallut etmeye çalışanlara büyük bir ders verildi. Darbeye karşı milletimiz adeta bir darbe yaparak, hainlere gereken cevabı verdi. Rabbim bir daha böyle bir geceyi, günü yaşatmasın” şeklinde konuştu.

AŞURE GÜNÜ

Açıkkapı, Muharrem ayının barış, huzur ve güven getirmesini dileyerek, “Bugün Muharrem 10, Aşure günü. Aziz milletimizin Aşure gününü tebrik ediyorum. Kerbela’da şehit olanlara rahmet diliyorum” dedi.

YKS BİRİNCİSİ ELAZIĞ’DAN

YKS AYT sonuçlarının açıklandığını belirten Açıkkapı, Elazığ’dan bir Türkiye birincisi çıkarmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. AYT sayısal Türkiye birincisi Cemil Meriç Fen Lisesi Öğrencisi Arda Taşdemir’i tebrik eden Açıkkapı, “Kendisini, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı. Bundan sonraki hayatında nice başarılar diliyorum” dedi. Elazığ Milletvekili Açıkkapı, Türkiye 8.si olan Elazığlı Muhammed Talha Özer’i de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

ALACAKAYA’DAKİ İŞÇİLER İÇİN GİRİŞİMLER

Geçtiğimiz haftalarda Elazığ’ın Alacakaya bölgesindeki krom cevherinde çalışan işçilerin hak arayışında olduğunu hatırlatan AK Parti Elazığ Milletvekili, işçilere yönelik üstenci tavrıyla eleştirilen firma sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Açıkkapı, “Elazığ bir özür bekliyor. Yine Ali Rıza Yıldırım’ın siyasilere yönelik bir ithamı olmuştu. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Kimler sizden nemalanmak istiyorsa çıkın açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz.” diye konuştu.

Kardeşi Yüksel Yıldırım’ın daha olgun ve insancıl açıklamalar yaptığını belirten Ejder Açıkkapı, “Aldığımız duyumlara göre 5 işçi temsilcisi şu an İstanbul’da, Yüksel Yıldırım ile görüşme halindeler. Ümit ediyoruz ki Yüksel Yıldırım işçi kardeşlerimizin taleplerine kulak verir.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşmeler yaptığını belirten Açıkkapı, işçilerin sorunlarının çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü , Vedat Işıkhan’ın Teftiş kuruluna da konuyla ilgili talimat verdiğini ifade etti. Açıkkapı, “Ümit ediyoruz ki, en kısa sürede 350 işçi kardeşimiz güzel haberler alır ve işlerine kavuşurlar” temennisinde bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme