Açıkkapı'dan Yunan Bakan'a Tepki!

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Barış Harekatı'na yönelik Yunan Savunma Bakanı'nın açıklamalarına tepki göstererek Elazığlı tabip binbaşı Nihat İlhan'ın eşi ve 3 çocuğunun vahşice katledildiği Kanlı Noel'i hatırlattı.

Alacakaya'daki Grev ve İşçilerin Durumu

Açıkkapı, Alacakaya'daki grev neticesinde ücretsiz izne çıkarılan işçilerin, firma ortağı Yüksel Yıldırım ile görüşmelerinin ardından görev başı yapmalarının sevindirici olduğunu belirterek, duyarlılık gösteren Yüksel Yıldırım'a nezaketi ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Yunan Bakanın Açıklamalarına Sert Tepki

Açıkkapı'ın 1974 barış harekatına ilişkin ise şu ifadeleri kullandığı görüldü:

"Bugün 17 Temmuz 2024. Üç gün sonra, 20 Temmuz’da, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü kutlayacağız. Bu kutlu ve gurur dolu günün arifesinde, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın, Kıbrıs Türk halkını ve tarihi destanlarla dolu kahraman ordumuzu hedef alan çirkin bir konuşma yaptığını öğrendik. Bu mesnetsiz ve iftiralarla dolu açıklamalar, tarihî gerçekleri sorumsuzca çarpıtma çabasından başka bir şey değildir."

Kıbrıs Barış Harekatı Necip Milletimizin Tarihi ve Ahlaki Sorumluluğuydu

"Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974 tarihinde, Türkiye’nin Kıbrıs’taki garantörlük hakları çerçevesinde gerçekleştirilmiş ve Kıbrıs Türk halkını soykırım girişiminden kurtarmıştır. Harekât, uluslararası hukuk ve anlaşmalardan doğan haklarımızın gereği olarak gerçekleştirilmiştir. Kıbrıs’taki soydaşlarımızın varlığını korumak ve adada barışı tesis etmek için gerçekleştirilen bu harekât, necip milletimizin tarihî ve ahlaki sorumluluğunun bir gereğidir."

Kanlı Noel

"Hatırlayalım! 1963 yılında, Kıbrıs’ta yaşanan zulümler hafızalarımızdaki yerini dün gibi koruyor. O karanlık günlerde, 'Kanlı Noel' olarak anılan geceyi hangi vicdan sahibi insan unutabilir? Hemşehrimiz Elazığlı Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve üç çocuğu, Rum çeteciler tarafından acımasızca katledilmişti. İlhan ailesi, evlerinin banyosunda saklanırken, hunharca öldürüldü. Banyo küvetinde can veren masum çocuklarımızın ve annelerinin acısı, aziz milletimizin yüreğinde derin bir yara olarak kalmıştır. Bu elim olay, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı zulmün ve insanlık dışı muamelenin en acı sembollerinden sadece birisidir. Hemşehrimiz Binbaşı Nihat İlhan’ın ailesinin acısı, sadece bir ailenin değil, tüm milletimizin ortak acısıdır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz; onlar ki vatan uğruna, bayrak uğruna, yüce Allah’ın rızası için canlarını ortaya koymuş ölümsüz kahramanlardır."

"Kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs’ta ve bölgede barışın en büyük teminatı olmaya devam edecek"

"Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında 498 kahraman Mehmetçiğimiz şehadete ermiş, 1.200’ü aşkın kahramanımız gazi olmuştur. 1974’ten bu yana adada kan dökülmemiş, barış ve huzur kahraman Mehmetçiğimizin unutulmaz fedakârlığı ile sağlanmıştır. Kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs’ta ve bölgede barışın en büyük teminatı olmaya devam edecektir."

"Buradan Yunanistan Savunma Bakanı’na bir kez daha sesleniyoruz: Tarihî gerçekleri eğip bükerek, esneterek bölgedeki barışı ve huzuru baltalama gayretinize derhal son verin. Kıbrıs Türk halkını, Türkiye Cumhuriyeti’ni, kahraman ordumuzu hedef alan bu tür iftiralar, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri zedelemekle kalmaz, aynı zamanda bölgedeki barış ve istikrara da onarılmaz zararlar verir. Fitne ve fesat tohumları ekerek, bölgedeki barış ve huzur ortamını bozma çabalarınız sonuçsuz kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, her daim adaletin ve barışın savunucusu olmaya, bölgedeki caydırıcı güç olmaya devam edecektir."

"Kudretini tarihinden alan, necip milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuzun her bir unsuruyla, sözleşmeli erinden, uzman çavuşuna, astsubayından subayına kadar her bir personeliyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Ben bu vesileyle bir kez daha Kıbrıs şehitlerimizi ve vatanımız, milletimiz, dinimiz, devletimiz için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, kahraman şehit ve gazilerimizin ailelerine saygılarımızı iletiyorum. Toplantımıza son verirken de tüm hemşehrilerimi, aziz milletimizi ve siz değerli basın mensuplarını saygıyla selamlıyor, kolaylıklar diliyorum.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme