Açıkkapı: Elazığ'ı Öne Çıkaracağız!

Elazığ Milletvekili , AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı TBMM 'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere değindi.

Açıkkapı, konuşmasının başında sinema ve tiyatro dünyasının usta isimlerinden Kenan Işık’a Allah’tan rahmet , ailesi ve sanat camiasına baş sağlığı dileklerini iletirken, İsrail’in Gazze’deki soykırımının sürdüğünü hatırlattı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMALARINA TEPKİ
İsrail Dışişleri Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saddam Hüseyin’i bir tutmasının akıl tutulması olduğunu vurgulayan Açıkkapı, Türkiye Cumhuriyetinin sadece 100 yıllık Cumhuriyet bakiyesiyle ölçümlenemeyeceğini, binlerce yıllık tarihiyle Türk milletinin bu coğrafyada var olduğunu ve ne Türkiye’nin ne de liderinin tehdit edilemeyeceğini vurguladı. Açıkkapı, “Biz her platformda, her yerde, her an sizlerin yapmış olduğu katliamları, caniliği anlatmaya devam ediyoruz. O kurumaya yüz tutmuş insanlığın vicdanını harekete geçirmeye devam edeceğiz. Nazi anlayışıyla hareket eden İsrail ve onun temsilcileri Hitler’in akibetine uğramaktan kurtulamayacaklar. Uluslararası ceza mahkemesinin almış olduğu kararlara rağmen, katliamlara ortak olanların ABD Kongresinde alkışlanmasını kınıyoruz. Bu tür karşılamalar bu katilleri motive etmeye yönelik çabalardır. “ şeklinde konuştu. 

NAMIK TAN’A MAVİ VATAN TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Namık Tan’ın TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz gün görüşülen Somali tezkeresindeki konuşmasına tepki gösteren Açıkkapı, “Mavi vatana masal nitelemesi yapmasını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosunda bir yunan vekili davet etsek , ancak bu kadar ağır bir konuşma yapabilir. Namık Tan, bu anlamda maalesef bu milletin değerlerini, beklentilerini hiçe sayan ve bizim için önemli olan Mavi Vatan masallaştıracak kadar farklı bir yöne evrilmiştir.” diye konuştu. 

ELAZIĞ’IN TARIM ALANINDA ÖNE ÇIKACAĞI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Elazığ’daki sulama ihtiyacının giderilmesi için gayretlerinin de sürdüğünü ve süreceğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili , “Elazığ 3 tarafı sularla çevrili , güzel nadide bir şehir. Özellikle ilimizin tarım alanında kalkınması gereken bir çok ürünü olduğunu ifade etmek isteriz. Tabi suyla çevrili olması ve buna rağmen sulamanın yetersiz kalması da bizim için bir eksi bizim için. Bu sulama ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Verimli topraklarımızın sulanması bakımından var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Elazığ’ımızda yetişen bir çok ürün ilk 5’de ilk 10’da olan ürünler var. Bu ürünlere ilave ürünler katarak, Tarımda Elazığ’ı öne çıkaracak çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Elazığlı çiftçilerimizin üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tarımla ilgili çalışmalarımızı milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte, gayretlerimizi yapacağız. İl Tarım Müdürlüğümüzün de Elazığ’a has ürünlerin , yemeklerin tescil ve patenti konusunda da daha yoğun çalışma yapacağını söyleyebiliriz. Bunu beklediğimizi ifade etmek istiyorum.Hep birlikte Elazığ’ımızı tarım , sanayi, hizmet, sağlık alanlarında Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz inşallah diyorum.” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme