• Haberler
  • Genel
  • Açıkkapı: Elazığ'ın Beklentileri İçin Çalışıyoruz!

Açıkkapı: Elazığ'ın Beklentileri İçin Çalışıyoruz!

Ejder Açıkkapı TBMM'de Konuştu: Hemşehrilerimizin Beklentilerine Yönelik Bir Çalışma Olacak.

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki meselelere değindi.

Açıkkapı konuşmasının başında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresinde ayakta alkışlanmasına tepki göstererek, “Geçtiğimiz gün ABD kongresinde utanç görüntüleri vardı. Soykırımcı, katil, terörist İsrail’in başbakanı Netanyahu , ABD kongresinde dakikalarca alkışlandı. Katilin döktükleri kana ortak oldular. Adeta sevinç gösterisi yaptılar. ABD kongresini ve Netenyahu’ya alkış tutanları kınıyoruz. Tarihte utanç sayfasında yer alacaklar.” şeklinde konuştu.

ABD’NİN SURİYE VE LÜBNAN’DA NELERE SEBEP OLDUĞU ORTADA

ABD’nin sözde demokrasi götürmek adına bir çok ülkeye acı ve gözyaşı götürdüğünü söyleyen Açıkkapı, “ABD’nin Suriye’de yapmak istedikleri ve Lübnan’da nelere sebep olduklarını da gayet iyi biliyoruz. ABD’yi kınıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz gün TBMM’de meydana gelen gerilime değinen Açıkkapı, “Burada özellikle muhalefetin bir kısım vekillerinin bir grubun tamamına yönelik, iftira, yalan siyaseti, çirkin ifadeleri aslında Cumhur ittifakına yönelik , liderlere yönelik ve bir grubun tamamına yönelik siyaset geliştirme çabalarını kınıyoruz” dedi. Siyasetin yalan üzerine kurulu olmaması gerektiğini söyleyen Açıkkapı, muhalefeti duyarlı olmaya çağırdı.

ELAZIĞ 3. SANAYİ SİTESİ

Açıkkapı, Milletvekileri Erol Keleş , Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Elazığ  3. Sanayi Sitesi yönetimiyle birlikte geçtiğimiz gün Sanayi ve Teknoloji Bakanını ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Bakan Kacır'ın Elazığ’a yönelik ilgi ve alakalarına teşekkür edip, sanayi sitesinin temelinin en kısa sürede atılacağını söyledi. Ejder Açıkkapı, “İnşallah Elazığ özlemlediği 3. Sanayi sitesine kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

MADEN İLE İGLİLİ YENİ GELİŞMELER

Maden Belediye Başkanı Musa Orhan’ın Perşembe günü TBMM’de olduğunu söyleyen Açıkkapı, “Dün Maden Belediye Başkanımız buradaydı. Maden’de daha önceki basın toplantılarımızda ifade etmiştik, hem heyelan bölgesi hem depremden etkilenen bölgelerle ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ağustos’un 5’inde özellikle Maden’de uzlaşma ofisi kurulacağını ifade etmiştik. Burada Maden’li hemşehrilerimizin beklentilerine yönelik bir çalışma yapılacak. Dün Karayolları Genel Müdürümüzle de iletişime geçtik. Maden Bahçelievler’de bulunan Dicle çayı üzerinde yeni köprümüzün ihalesini yakın tarihte gerçekleştireceğiz. Köprünün etrafına bir çok iş yeri inşa edilecek. Ticari inşaat temellerinin de en kısa sürede atılmasını ümit ediyoruz” dedi.

İYİ ÜNİVERSİTE İÇİN ELAZIĞ’I SEÇİN

Konuşmasının sonunda üniversite tercih sürecine değinen Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, iyi eğitim iin gençleri Elazığ Fırat Üniversitesi’ni seçmeye davet etti.  Açıkkapı, “Fırat Üniversitemiz yerleşkesi, büyüklüğü, sosyal donatıları, kültürel faaliyetleri, bölümleri bakımından Türkiye’nin sayılı üniversitelerindendir. Tercihi yapacak kıymetli evlatlarımızın Fırat Üniversitesini tercih ettikleri takdirde bu güzellikleri yaşayacaklarını ifade etmek istiyorum. Bu kardeşlerimiz Elazığ’ımızın kültürünü, insanımızın misafirperverliğini göreceklerdir.Üniversite tercihi yapacak tüm öğrencilerimizin istedikleri bölümleri tutturmalarını diliyor, hepsine başarılar diliyorum“ şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme