• Haberler
  • Genel
  • Açıkkapı, Teknofest Etkinliğini TBMM'de Değerlendirdi

Açıkkapı, Teknofest Etkinliğini TBMM'de Değerlendirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir basın açıklaması düzenleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TEKNOFEST sayesinde her gencin bir icat yapabilecek özgüvene ulaştığını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın açıklaması düzenleyerek 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Adana TEKNOFEST etkinliğini değerlendirdi.

Milletvekili Açıkkapı, açıklamasında ilki 2018 yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin gençlerin teknolojik gelişim sağlayacak bir özgüveni kazanmaları noktasında oldukça büyük bir adım olduğunu ifade ederken, “Yıllar önce argeye harcadığımız birimler ile bugün kıyaslanmayacak şekilde bir desteğimiz söz konusu. Her bir çocuğumuz icat yapabilirim güvenine ulaştı.  Çocuklarımız icat çıkarsınlar. Bu ülkeye faydalı işler yapsınlar ve ülkemizi geleceğe taşısınlar. Özellikle katil İsrail’in bugün bölgede yaymaya çalıştığı bu ateşin önüne ancak güçlü olarak durulabileceğini her birimiz görmüşüzdür. Türkiye’de inşallah gençleriyle birlikte daha güçlü bir Türkiye’yi inşa edecekler” dedi.  

TEKNOFEST Etkinliğine Elazığ’dan da Troket takımının katıldığını ve büyük bir başarı elde ettiğini kaydeden Milletvekili Açıkkapı, gençlerin önünü açma noktasında gayretle çalışmayı sürdüreceklerini belirtirken, “Özellikle TEKNOFEST’e Elazığ’dan katılımlar olmuştu. Elazığ Troket takımı Türkiye şampiyonu olmuştu. Anadolu şehrinden böyle bir başarının gelmesi ayrıca bizi gururlandırdı. Artık gençlerimiz il farkı bölge farkı olmadan bu ülkeye faydalı işler üretebileceklerini göstermiş oluyorlar. Bu anlamda ben bütün geçlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme