Adalet Bunun Neresinde?

Emeklilere Bayram İkramiyesinin 3 Bin TL olarak açılanmasına tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, rakamın beklediklerinin çok altında olduğu söyledi.

Emeklilerin hayat pahalılığı altında büyük zorluklar yaşadığını kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, “Seçenin ikramiyesi 3 bin TL., Seçilenin ikramiyesi 35 bin TL olduğu ülkede adalet kalmadı. “ diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, 3 Bin TL olarak açıklanan bayram ikramiyelerini Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut’a değerlendirdi. Cumhuriyetin 100. Yılına yakışmayan bir rakam olduğunu belirten Gür, bu muameleyi hak etmediklerini dile getirdi. Başkan Gür, emekli ikramiyesiyle 2018’de 17-18 kilo et alındığını, ama 2024’de ise 3-4 kilo et alındığına dikkat çekerek. Emelinin diri diri mezara bırakıldığını söyleyerek, “Eskiden bir orta direk sınıfımız vardı artık. Şimdi orta direk kalmadı. Tamamen zengin yoksul ayrımı var.” dedi.

BEKLEDİĞİMİZİ DEVLETİMİZDEN GÖREMEDİK

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, bayram ikramiyesini 5 bin TL beklediklerini fakat hayal kırıklığına uğradıklarına vurgu yaparak, “Biz maaşlarda olduğu gibi ikramiyelerde de tamamen hayal kırıklığına uğradık. Beklediğimizi devletimizden göremedik. Hem maaşlar olsun hem ikramiyeler olsun. Hele hele ikramiyelerde beklentimiz en az 5 - 6 Bin TL üzerinde olan bir rakam. 3 bin TL yapıldı yani Bin TL bir artış oldu.” şeklinde konuştu.

ÜLKEDE ADALET KALMADI

Seçmen ve seçilen devlet yetkilileri arasındaki farka dikkat çeken Başkan Gür, “Verilen parayla 2018 yılında 17 - 18 kilo et alabiliyorduk. Bugünkü 3-4 kilo et alabiliyoruz. Seçenin ikramiyesi 3 bin TL. Seçilenin ikramiyesi 35 bin TL olduğu ülkede adalet kalmadı. Seçenin maaşı 10 Bin TL ise seçilenin maaşı ise 230 Bin TL ise adalet bunun neresinde?” dedi.

SEFALET DEĞİL AÇILIKLA BAŞ BAŞA BIRAKILDI

Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına hiç yakışmayan bir açıklama olduğunu söyleyen Başkan Gür, “16 milyon emeklinin yüzde altmışını sefalet değil açılıkla baş başa bırakılmıştır. Bu konunun ne zaman düzeltileceğini biz de merak ediyoruz. Seçim arifesinde olmadıysa artık bundan sonra emekliyi düşünen de olmaz.” şeklinde konuştu.

AĞLATA-AĞLATA, GIDIM-GIDIM ZAM VERİLDİ

Emeklinin çaresiz ve zor durumda bırakıldığını dile getiren Başkan Vedat Gür, “Memura bir defada yüzde 49 zam verdi. Bizi ise ağlata ağlata gıdım, gıdım yüzde 37, sonra yüzde 5 ekstra verdiler. Sonra ise biz ayrım yapmadık dercesine yüzde 49 yükselttiler. 3 defa beklenti içerisinde bıraktılar sonucunda da memnun etmeyen bir açıklama oldu.” dedi.

GEREKENİ EMEKLİLER YAPACAKTIR

İntibak ve seyyanen zamlara da değinen Başkan Gür, “Bu konuda inşallah gerekeni herhalde emekliler yapacaktır. Bizim umudumuz, intibak ve seyyanen zamlardaydı. 13 yıl önce 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak yasası çıkmıştı. Halen olmadı. Düşük maaşlara seyyanen zam yapılacaktı oda olmadı.” şeklinde konuştu.

ZENGİN YOKSUL AYRIMI VAR

Eskiden orta derece aileler olduğunu fakat gelinen noktada artık sadece zengin ve fakir olduğunu belirten Başkan Gür, “Devlet yetkililerimiz alt tabakayı diri diri mezara koymuş gibi bir şeyler oldu. Eskiden bir orta direk sınıfımız vardı artık. Şimdi orta direk kalmadı. Tamamen zengin yoksul ayrımı var. Bir ara televizyonlarda ‘Zengin Yoksul’ diye bir dizi vardı. Biz onları oynamaya başladık. Zengin zaten hayatını güzel bir şekilde idame ediyor. Yoksulda bugünümü nasıl gün edebilirim, evime nasıl 3 tane 5 tane ekmek götürebilirim, onun hesabını yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme