Af mı Geliyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin devamsızlıktan kalan öğrencilerle ilgili konuştu.

Öğrencilerin sınıf geçme sürecinde karşılaştıkları zorluklardan biri, belirlenen devamsızlık süresini aşmalarıdır. Her yıl, binlerce öğrenci devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapmak zorunda kalıyor. Peki, devamsızlıktan dolayı kalan öğrencilere af gelecek mi? Bakan Tekin açıkladı.

"DEVAMSIZLIKTAN KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN AF YOK"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversite sınavına girmiş ancak devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapması gereken öğrencilerle ilgili "devamsızlık affı gelecek mi?" sorusuna cevap verdi. Tekin, devamsızlıkla ilgili bir düzenlemenin düşünülmediğini söyleyerek, "Okullarımızda sınıf tekrarıyla ilgili işlemler tamamlanmadı. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz. Çok marjinal bir tablo ile karşı karşıya değiliz. Yönetilebilir bir süreç göreceğiz" şeklinde konuştu.

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Özürsüz olarak 10 günden fazla devamsızlık süresi olan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilere bildirilecek.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi, en fazla 10 gün olacak şekilde toplam devamsızlık süresi 40 gün olabilecek.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme