Aile Birliği Mağdurlarına Destek!
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Başkanı Oğuz Özat, 7433 Sayılı Kanun kapsamında kadro hakkı verilen öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek, aile birliğinin sağlanması için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.
Özat, "Aile Birliği Mazereti kapsamında yer değişikliği hakkının tanınması, öğretmenlerimizin ve onların ailelerinin en doğal hakkıdır. Ancak, 3 yıllık görev süresini doldurmayan ve eşleri başka kamu kurumlarında veya özel sektörde çalışan öğretmenlerimiz bu haktan faydalanamamaktadır" dedi.
MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR
Başkan Özat, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan iki eşin yer değişikliği hakkı olduğu ancak diğer öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlerin göz ardı edildiğine dikkat çekti. "Aile birliği sağlanamayan öğretmenlerimiz, eşlerinden ve çocuklarından ayrı kalmakta, bu durum onlar üzerinde büyük bir stres ve yük oluşturmaktadır" ifadelerini kullanan Özat, mağduriyetlerin giderilmesi adına Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN TALEP EDİLDİ
Özat, "7433 Sayılı Kanun ile kadro hakkı tanınan ancak görev süresini doldurmayan öğretmenlerimiz ile eşi bakanlık dışında çalışan öğretmenlerimize yer değişikliği hakkı tanınmasını talep ettik. Aile birliği sağlanmadığı sürece, bu mağduriyetlerin devam etmesi eğitim camiasında olumsuz etkilere yol açacaktır" şeklinde konuştu.
EĞİTİM CAMİASININ GÜCÜ
Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak, öğretmenlerin haklarını savunmaya ve aile birliğinin sağlanması konusunda mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizen Oğuz Özat, bütün öğretmenlerin ve ailelerinin yanlarında olduklarını belirtti. "Bizler eğitim camiasının birer parçasıyız ve hiçbir öğretmenimizin yalnız bırakılmayacağına söz veriyoruz" diyerek, sendika olarak güçlü bir dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.