Akaryakıta Dev Zam Geliyor!

Yeni yılda uygulanacak harç, vergi, ceza ve bir çok alandaki artış konuşulmaya devam ederken bir büyük artış da akaryakıta geliyor.

Yeni yıla girmeye 1 ay gibi bir zam kala 2024 yılında uygulanacak zamlar, artışlar da konuşulmaya başlandı. Bir çok alanda yeni zamlar ve yeni fiyatlar konuşulurken akaryakıtta da devam bir artış olacağı iddia edildi.

 

Ekonomist Turhan Bozkurt, hesabında yaptığı paylaşımda, hükümetin akaryakıtta maktu ÖTV tutarını litre başına 8-9 TL artıracağını ve pompa fiyatlarının aynı oranda yükseleceğini iddia etti.

 

Bozkurt, söz konusu zammın kamuoyu tepkisine göre Mart ayındaki seçim sonrasına bırakılabileceğini ancak gerçekleşeceğini belirtti. Köşe yazısında ise, "Yıl sonuna kadar ÖTV tutarı benzinde 7,526 TL, motorinde 7,055 TL ve otogazda 5,778 TL artırılacak. Katma Değer Vergisi (KDV/Yüzde 20) dâhil edildiğinde pompa satış fiyatı da artacak. Benzinin litre fiyatına 9,03 TL, motorine 8,47 TL ve otogaza 6,93 TL vergi zammı gelecek" diyerek beklediği zam sonrasında oluşacak fiyat artışlarını öngördü.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme