Akbaba'dan İddialara Cevap Gecikmedi!

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Yeniden Refah Partisi'nin Karakoçan Belediye Başkan Adayı Nurettin Arslan'ın kendisi hakkındaki iddialarına cevap verdi.

İlçedeki arsa satışlarıyla ilgili söylenenlerin karalamadan ibaret olduğuna vurgu yapan Başkan Ayhan Akbaba’dan iddialara yanıt gecikmedi.

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, sosyal medyasında yaptığı paylaşımda iddialara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“TEK ARSA DIŞINDA HİÇ BİR ARSA SATIŞIMIZ OLMAMIŞTIR”

“Göreve geldiğimiz 2019 tarihinden bu yana Gölpınar mahallesinde bir tek arsa haricinde hiç bir arsa satışımız olmamıştır. Bahçelievler mahallesinde sattığımız arsalar belediyemize ait arsalar olmayıp, görev süremiz içinde kendi çabalarımızla TOKİ’den satın alarak sattığımız yerlerdir. Burda satılan arsalar belediyemize ait yerler değildir.

“200 DÖNÜM BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK”

Göreve geldiğimiz günden beri nerdeyse hiç arsası olmayan Karakoçan Belediyemize Tekstil Fabrikası yeri, Çöp Transfer Merkezi yeri, Lavanta bahçesi yeri, Ges santrali yeri, Canlı Hayvan pazarı yeri, Sokak Hayvanları barınak yeri ve Yeni mezarlık yeri başvurusu olmak üzere 200 dönüme yakın yeri belediyemize kazandırdık.

“YANILGI VE KARALAMADAN İBARETTİR”

Arsa satışları hususu tamamen bir yanılgı ve karalamadan ibarettir.
Şu İlçede kimin neyi/nereleri ve hangi dükkanları sattığını tüm İlçe halkı yakinen bilmektedir.
18 milyonluk krediyi niçin çektiğimiz sorulmuş. Bilindiği üzere Bahçelievler, Kulubaba ve Gölpınar Mahalle yolları için BSK asfalt yolları kaldırım ihalesini yapmıştık. Toplamda KDV dahil 33 milyonluk yol yapım çalışmamızdan yüklenici firmaya olan borcumuzu kapatmak için kredi kullanılmıştır” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme