Aksakal Anısına Anlamlı Etkinlik

Harput Ve Köyleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Harput-Der 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle duayen eğitimci Faris AKSAKAL ve tüm öğretmenler adına bir program düzenledi.

Harput Derneği Başkanı Kazım ATICI koordinesinde teknik komite üyeleri Sabahattin KEY, Nuri GÜRDAŞ, Gökhan YILDIRIM ve Mehmet YILMAZ’ın katkıları ile düzenlenen programda Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, şehit öğretmenler ve vefat eden tüm öğretmenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlatıldı. Şehit öğretmenlerimiz ve vefat eden öğretmenlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere öğretmen İbrahim TAŞ’ın Kur’an tilavetiyle devam edildi.

Harput Derneği Başkanı Kazım ATICI günün anlam ve önemine uygun bir açılış konuşması yaparak eğitim ve öğretmenlik mesleğinin önemine yönelik konuşmasının ardından programa katılan ve uzaktan destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti. Programa, emekli eğitimci Faris AKSAKAL video konferans yoluyla katılırken mesai arkadaşları Naim TOPRAK, İbrahim TAŞ,  Süleyman BEKTAŞ, Ali Rıza EKMEKYAPAR, Muammer AKSOY, Ahmet Turan YILMAZ, Müslim ÇELİK törenimize iştirak edip duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Aksakal Anısına Anlamlı Etkinlik

Program usta sanatçılar Osman BULUT, Musiki Cemiyeti eski Başkanlarından ve kültürümüze büyük hizmetleri olan Fethi Ahmet DENİZ, öğretmenler Veli KAYA, Mustafa Durgun ve Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin sunumuyla Harput Tasavvuf musikisi ve Harput ezgileri ile eğlenilirken HARPUT- DER üyesi sanatçı Cahit CAN tek kişilik oyunları ile programa renk katarak emekli ve çalışan öğretmenlerin bir araya geldiği bu anlamlı günde, kendi öğretmenleriyle buluşan eğitimciler duygulu anlar yaşadılar.

Programın başından sonuna kadar Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kurucu iradenin ruhuna uygun bir 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamasını gerçekleştirmemizde emeği geçen “HARPUT ve KÖYLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ HARPUT-DER  ‘e ve ilimizin saygın basın camiasına kanal Fırat TV ve Kanal 23 ekibine teşekkür ederiz."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme