Alkollü Mekanlara Yeni Düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile Elazığ'ında yer aldığı 81 ilde alkollü mekanlarda kullanılan servis materyallerine ilişkin sınırlamalar getirildi. 'Açık Alkollü İçki Satış Belgesini Haiz İşyerlerinde Kullanılan Servis Amaçlı Materyallere İlişkin Tebliğ,' Resmi Gazete'de yayımlandı ve 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Bu tebliğe göre, Elazığ’ında yer aldığı 81 ilde alkollü içki tüketim noktalarında kullanılan bardak, kadeh, sürahi gibi servis kapları ve tirbuşon, tepsi, buz kovası gibi materyallerde sadece alkollü içki marka, amblem veya logoları yer alabilecek. Ancak bu materyaller, alkollü içki servisi ve tüketimi haricinde başka bir amaçla kullanılamayacak.

Materyallerin üzerinde sadece piyasaya arzına izin verilen alkollü içkilerin orijinal ambalajında bulunan marka, amblem veya logolar kullanılacak. Alkollü içkilere ilişkin başka herhangi bir ibare veya açıklama yapılamayacak. Elazığ’da dahil 81 ilde bu düzenlemelere aykırı kullanım reklam veya teşvik edici içerik olarak değerlendirilecek ve işletmelere idari para cezası uygulanacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme