Allah Rızası İçin Oğluma Umut Olun!

Malatya'da yaşayan depremzede aile SMA Tip-1 hastası çocukları Ezel Peker için hayırseverlerden uzanacak bir yardım bekliyor. Evlatlarını kaybetme korkusu yaşayan anne Derya Peker, gözyaşları ile Ezel'e uzanacak yardım elini beklerken, ''Ezel'in sesini duyun, nefes olun, Allah rızası için umut olun'' dedi.

Malatya’da yaşayan depremzede ailenin üçüncü çocukları olan Ezel henüz 10 günlükken konulan SMA hastalığı teşhisiyle hayatları zor bir hal aldı. Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut’a göz yaşları içinde açıklamalarda bulunan anne Derya Peker evlatlarının yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek Ezel için Elazığlılardan umut bekliyor.

ELAZIĞLILAR YARDIMSEVER

Gen tedavisini alabilmek için, Valilik onaylı yardım kampanyası başlattıklarını ama kampanyanın çok yavaş ilerlediğini dile getiren Anne Derya Peker, Elazığlıların yardımsever olduğunu Ezel bebeğe sahip çıkmalarını istedi. Evlatlarını erken tedavi ile sağılığına kavuşturacaklarını umut eden Derya ve Hasan Peker çiftçi 9 Şubat Kahramanmaraş depreminde evlerini kaybettiklerini aile büyüklerinin yanına yerleşerek,  yaşamaya devam ettiklerini söyledi.

10 GÜNLÜK BEBEKKEN SMA 1 TEŞHİSİ KONULDU

SMA Tip-1 hastası Ezel’in yedi buçuk aylık olduğunu söyleyen Anne Derya Peker, “Ezel 10 günlükken topuktan kan alındı ve SMA 1 teşhisi konuldu.  Şuan Ezel 7 buçuk aylık. Kampanyamızda 7 aydır devam ediyor. Kampanyamız çok yavaş ilerliyor Yüzde 11’de. Erken teşhis ve erken tedavi çok önemli. Biz istiyorduk ki hiçbir belirti olmadan 6 aylıkken ilacı alalım ama maalesef alamadık.” dedi.

Allah Rızası İçin Oğluma Umut Olun!

DEPREMDE EVİMİZİ KAYBETTİK

Depremde evlerini kaybettiklerini 3 çocuğu ve eşi ile birlikte annesinin yanına yerleştiklerini söyleyen Peker, “Malatya’da yaşıyoruz  depremde evimizi kaybettik. Şuan Malatya’da annemlerle kalıyoruz. 3 çocuğum var, Ezel üçüncü çocuğum.  Eşim ve üç çocuğumla annemlerde kalıyoruz. Malatya’da kiralar çok yüksek. Eşim işten çıkmak zorunda kaldı. Kampanyayı yürütebilmek için. Kimsemiz yok.” şeklinde konuştu.

İLACA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Gen tedavisi olması için süre daralırken, çocuklarının gözü önünde erimesini çaresizce izleyen Anne Derya Peker, “Devletin karşıladığı bir spinraza var. Onu yapıyoruz, beşinci dozunu sipariş ettik.  Ancak spinraza bildiğiniz gibi hastalığı tedavi etmiyor ve yavaşlatıyor. Bir ömür boyu kullanması gerekiyor ve olası yan etkileri de çok fazla olan bir ilaç. Ömür boyu onu kullanmaktansa tek seferlik gen tedavisine ulaşmak istiyoruz. Sadece damar yolundan bir saat veriliyor. Tedavi ediyor. Biz o ilaca ulaşmak istiyoruz. “dedi

FİTRE VE ZEKATLAR EZEL’E NEFES OLSUN

Başlatılan kampanyada gereken paranın yüzde 11’lik bölüm tamamlanırken, geri kalan bölümün temini için Ramazan ayını yaşadığımız bu günlerde  fitre ve zekat vermek isteyenlerin desteği isteyen Anne Peker, “Fitrelerini, zekatlarını oruç kefaretlerini bu ayın hürmetine Ezelim’e bağışlasınlar. En azından belki Ramazan ayı çıkmadan bir ivme kazanır ve kampanyamız bitmese bile yükselir.” diye konuştu

ZAMAN DARALIYOR

Bacaklarında kas kayıpları başladığını ve yutkunmasında hafif kayıplar başladığına vurgu yapan anne Derya Peker,  zamanın daraldığını söyledi.

VALİLİK ONAYLI YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan depremzede çiftin tek umutları, bir an önce tedavi masrafının toplanması ve Ezel’in iyileşmesi.

ŞİMDİ İYİLİK ZAMANI!

Ezel Bebek için, açılan yardım hesabı şöyle;

TÜRKİYE - T L HESABI: TR49 0001 0001 8372 5090 5050 02 Alıcı: Derya Peker

…………………………………………………………………………………………………………………….

EURO IBAN/AVRUPA BAĞIŞ HESABI

NL54 BUNQ 2097 7182 80

KONTOINHABER: SMA KIDS

SWIFT/BIC CODE: BUNQNL2A

Verwendungszweck: EZEL PEKER

…………………………………………………………………………………………………………………….
TÜRKİYE - DOLAR HESABI:

TR22 0001 0001 8372 5090 5050 03

Alıcı: Derya Peker | Swift Kodu: TCZBTR2A

…………………………………………………………………………………………………………………….
TÜRKİYE - EURO HESABI:

TR92 0001 0001 8372 5090 5050 04

Alıcı: Derya Peker | Swift Kodu: TCZBTR2A

HAYDİ ELAZIĞ
Haydi Elazığ, tüm operatörlerden  Ezel yazıp 2413'e yollayarak 20 TL bağışta bulunabilir ve Ezel  bebeğe bir nefes olabilirsiniz!

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme