Açıkkapı: MİT Tarihi Bir Başarıya İmza Atmıştır

Açıkkapı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, ülkesi ve milleti için mücadele ettiğini söyledi.

GAZZE'DEKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE SONUNA KADAR DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Suikastı, "İsrail'in kaybettiği gün" olarak nitelendiren Açıkkapı, "Bundan sonra da birçok İsmail Heniyye, İsrail'e karşı daha büyük mücadeleler verecektir. Filistin, Gazze özgürlüğüne kavuşacaktır. Her dönem olduğu gibi liderimizle, siyasi kadrolarımızla birlikte Filistin davasına, Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

MİT'İN TARİHİ BAŞARISI

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT), ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attığını ve bunun tarihi bir başarı olduğunu hatırlatan Açıkkapı, "MİT, mütevazi davranıyor ama yapılan iş büyük , tarihi ve örnek bir iştir." şeklinde konuştu.

İLÇE VE KÖYLERİMİZİN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Açıkkapı, Meclis tatilinde Elazığ'da temaslarını sürdüreceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Tabi meclisimiz 1 Ekim'e kadar ara verdi. Milletvekillerimiz bölgelerinde olacaklar. Milletvekilleri olarak bizler, bundan sonraki süreçte daha çok kendi ilimizde , ilçelerimizde, köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek. Vatandaşlarımızın dertleriyle hemhal olacağız. İlimizin problemleriyle, köy, ilçelerimizin problemlerinin çözümü noktasında yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Hem ilimizde, hem Ankara'da , kurum kuruluşlarla istişare halinde olacacağız.

Elazığ'a son 14 aydır milletvekilliğimiz süresince vekil arkadaşlarımızla birlikte gayretle hizmet etmeye çalışıyoruz. Çok sayıda ihale gerçekleştirildi, önemli mesafeler alındı. 11 İli etkileyen Kahramanmaraş depremleri sonrasında vatandaşlarımızın konutlarının teslimi konusunda mesafe aldık. Elazığ'da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2020 depremi sonrası ağır hasarlı yapıların acil dönüşümünü sağlamıştık. 30 bine yakın konut inşa edildi. Şayet o ağır hasarlı konutlar dönüştürülmemiş olsaydı, 6 Şubat 2023 depreminde Elazığ'daki vefat sayısı da gerçekten üzücü sayılarda gerçekleşebilirdi. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın iradesi çok önemliydi. Bu dönüşüm sayesinde Elazığ'da vefat sayısı minimumda kaldı. 1 Ekim'e kadar çalışmalarımız sürecek. İlimizle ilgili gayretlerimiz sürecek diyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme