AK Gençlik Toplanarak 'Zulme Dur'' Dediler

Elazığ AK Parti Gençlik Kolları 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak, Gazze'deki zulme dur dediler.

İsrail- Filistin çatışması sırasında yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Filistin'de zulme 'dur' de” pankartı açtı.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ile beraberindeki teşkilat mensupları ve vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bir araya gelerek, öğretmen evi önüne kadar “Katil İsrail' sloganıyla ve tekbirlerle yürüdüler.

İSRAİL TARİHE BİR KEZ DAHA ADINI KARA LEKE İLE YAZDIRMIŞTIR

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm yaptığı açıklamada, İsrail adının tarihe bir kez daha kara leke olarak geçtiğini söyleyerek, “Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya girmiştir.” dedi.

İSRAİL, ÇAĞRILARA DAHA FAZLA MASUM KANI DÖKEREK YANIT VERMİŞTİR

Başkan Emre Burak Kürüm, açıklamasının devamında “Saldırılarının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir.” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPILIYOR

İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu belirten Başkan Kürüm, “Gazze'de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netanyahu Hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar Dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum, İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. Bugünde, burada olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak AK Parti Gençlik Kolları mensupları olarak; 'Bugün Gazze'de soykırıma 'dur' de. Bugün Gazze'deki vahşete 'dur' de. Bugün Gazze'deki zulme 'dur' de. Bugün Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına 'dur' de. Bugün İsrail'e 'dur' de' diyerek haykırıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme