Aksan: Atılacak Adımlar Uzun Vadeli Olmalı!

Maden ilçesinde Camii Kebir Mahallesi'nde yıllardır biriken hafriyatın oluşturduğu heyelan riski ile ilgili açıklama yapan Madenliler Derneği Başkanı Mesut Aksan, mağdur olan vatandaşların taleplerini sıraladı. Aksan atılacak olan adımların uzun vadeli olması gerektiğini söyledi.

Maden ilçesinde özel bir firma tarafından çıkartılan hafriyatın Camii Kebir Mahallesi üzerindeki alana yığılması heyelan riskini artırmaya devam ediyor. Elazığ Bakır Madenliler Derneği'nden heyelan riskinin devam ettiği mahalledeki son durum ve alınan tahliye kararına ilişkin açıklama yapıldı. Sorunun çözümünde öncelik mağdur olan vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi olmalı diyen Elazığ Bakır Madenliler Derneği Başkanı Mesut Aksan, atılan adımların tam anlamıyla karşılığını bulmadığını söyledi.

Aksan, “Hafriyata bağlı olarak orada iş yerleri, konutları ve hayatları tehlikeye giren insanların taleplerinin değerlendirilmesi lazım. Burada 510 konut ve iş yeri ile ilgili devletimizin attığı bazı adımlar oldu ama bu adımların tam manasıyla karşılık bulmadığı kanaatindeyim” dedi.

"PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ TALEP ORTADA"

Mesut Aksan Madendeki vatandaşların taleplerini dile getirdi. Konut ve İşyerlerinden Tahliye dilen vatandaşlara düşük bedellerle yeni konutların tesliminin yapılması gerektiğini vurgulayan Aksan: “Hafriyata sebep olan firmanın bu hafriyatın kaldırılmasıyla ilgili bir talep var. Tabi bu hafriyatın kaldırılması zaman alır kısa, uzun vadede ne olur onu bilemiyoruz. Hayatlarını olumsuz etkileyen sorunun ortadan kaldırılmasıyla ilgili konut ve iş yeri probleminin çözülmesiyle ilgili bir talep ortada. Bu taleplerle ilgili olarak siyasilerimizin, bazı devlet kurumlarımızın teşebbüsleri oldu. İnşallah bu teşebbüsler neticesinde hemşerilerimizin mağduriyetleri giderilir diye umut ediyoruz. Tahliye gerçekleştikten sonra yeni meskûn mahalde belediyemizin, çevre şehirciliğin tahsis edeceği yeni alanda iş yeri ve konutların düşük bedelle hemşerilerimize tahsis edilmesi talebimiz var. Hemşerilerimizin talebi bu yönde çünkü burada yaşayan hemşerilerimiz ciddi manada ekonomik sıkıntıları olan hemşerilerimiz. Ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşayan hemşerilerimizin girdi ve giderleri yüksek konut ve iş yerlerini karşılama yönünde problemleri olduğu kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

Aksan, Maden'in mevcut durumunu değerlendirirken geleceği planlayarak hareket edilmesinin önemli olduğunu belirterek: “Maden'in mevcut durumunu konuşurken bugünü değil geleceği planlamamız lazım. Ve özellikle çocuklarımızın torunlarımızın geleceğini planlarken daha yaşanılabilir konfor alanı oluşturmak lazım. Bu konu ile ilgili devletimizin atacağı adımlar uzun vadeli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme