Asgari Ücrette Elazığ'ın Nabzı

Asgari ücret Türkiye'nin gündeminde olmaya devam ediyor. Henüz netlik kazanmayan asgari ücrette vatandaşlar ne kadar artış bekliyor? Günışığı Gazetesi'nden Gülçin Turgut vatandaşlara asgari ücret beklentilerini sordu.

Elazığlı vatandaşlar beklentilerinin en az 17 bin lira olduğunu kaydederken asgari ücretten ziyade alım gücünün artırılmasını, gıda başta olmak üzere birçok kaleme gelen zamların durdurulmasını istediler.

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon, 18 Aralık Pazartesi günü bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılı için ne gibi bir karar alacak? Vatandaşlar bu soruya cevap ararken, beklentilerini Günışığı Gazetesi'ne dile getirdiler. Vatandaşların beklentileri farklılık gösterse de ortak düşünce geçim şartlarının son dönemde çok ağırlaştığı yönünde.

BEKAR OLMAMA RAĞMEN YETMİYOR

Asgari ücretin ortalama 19 bin TL olması gerektiğini belirten Ahmet Yeşiltepe, “Bu fiyatlar insanlara yeter mi hiç? Sendikalar isterse daha yüksek bir fiyatla bile masaya oturabilir. Bence asgari ücret 19 bin TL ile 20 TL arasında olmalı. Çünkü bu asgari ücret ben bekar olmama rağmen yetmiyor. Çoluk çocuğu olan bir insana nasıl yetsin? Yiyecek içeceğe yüzde 100 zam verenler neden asgari ücrete veremiyor?” şeklinde konuştu.

HER ŞEYE ZAM GELDİ

Zamların peş peşe geldiğine dikkat çeken Mustafa Boz, “Her şeye zam geldi. Mevcut asgari ücret eridi. kira, yakıt, doğalgaz ödemeleri derken elde avuçta bir şey kalmıyor. Artık geçinemiyoruz. Bu sene asgari ücretin en az 16 bin TL olması gerekiyor. Yetkilerimizin bizi düşünmesini, beklentilerimizi karşılamasını istiyoruz." dedi.

GEÇİNEBİLECEĞİMİZ BİR ASGARİ ÜCRET TALEP EDİYORUZ

Ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini belirten Hadi Uçar, “6 Bin TL kira ödüyorum. Çocukların eğitim ve giyim masrafı derken mutfak giderlerine para kalmıyor. Bu şartlarda geçinmek imkânsız. Kredi kartlarına yükleniyoruz. Borç üstüne borç biniyor. Sıkıntı büyük. Geçinebileceğimiz bir asgari ücret talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

MAAŞLA ARTIK KİME GEÇİNEMİYOR

Asgari ücret artmadan zamların peş peşe geldiğini belirten Emine Baş, “Asgari ücretin artması ülkede her şeyin artması demek. Ben daha çok alım güncünün düşmesini istiyorum. Asgari ücrete zam geldiği iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Asgari ücretle çalışmak çok zor. Asgari ücret yükseltilmeli ama piyasa ki zamlar durdurulmalı. Emeklisi geçinemiyor, memuru geçinemiyor. Ülkede aylık maaşla artık kimse geçinemiyor.” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme