Avukatlık Ücretlerine Zam

Avukatlık hizmetlerine ödenecek ücretler, Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan yeni düzenleme ile yüzde 60-102 arasında artırıldı. Yeni ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, avukatlara yapılan ödemelerde önemli artışlar gerçekleşti. Avukatın bürosunda verdiği sözlü danışma hizmetinin saat ücreti 3 bin 500 TL olarak belirlenirken, takip eden her saat için 1.500 TL talep edilecek. Her türlü dilekçe yazımına, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlenmesine yönelik ücret ise 4 bin 500 TL olarak belirlendi. Tüzük, yönetmelik, vasiyetname ve vakıf senedi hazırlanması için avukatlara 24 bin TL ödenecek. Kira sözleşmesi düzenlenmesi ise 6 bin TL olarak tespit edildi.

Tüketici mahkemelerinde görülen kredi taksitlerinin ya da faizinin uyarlanması davaları için avukatlık ücreti 14 bin TL olarak belirlenirken, genel tüketici davaları için bu ücret 15 bin TL olarak belirlendi. Vergi mahkemelerinde duruşmasız takip edilen davalar için ücret 18 bin TL, duruşmalı olanlar için ise 36 bin TL oldu.

Anonim şirketlerde sözleşmeli avukatların alacağı ücret 15 bin 800 TL'den 32 bin TL'ye çıkarıldı. Sulh hukuk mahkemelerinde dava ücretleri 10 bin 700 TL'den 18 bin TL'ye yükseltilirken, Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davalar için yeni ücret 13 bin 500 TL olarak belirlendi. Asliye Mahkemelerinde takip edilen davaların ücreti ise 30 bin TL oldu.

Ağır ceza ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar için belirlenen yeni ücret 48 bin TL olarak tespit edildi. Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair kararların yerine getirilmesine muhalefet edenler için avukatlık ücreti 12 bin TL olarak belirlendi.

Bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinde görülen ilk dereceli davalar için avukatlık ücreti 25 bin TL, istinaf yoluyla görülen bir duruşması olan işler için ise 16 bin TL olarak belirlendi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme