Aynı Teveccüh ve Güvenle Koca, Başkan Seçildi!

Alınan olağanüstü genel kurul kararıyla 31 Temmuz 2024 tarihinde seçime giden Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına 3 Mayıs 2024 tarihinde STK temsilcilerinin teveccühü ile seçilen Nafiz Koca, yine aynı güven ve teveccüh ile salt çoğunluğun 3/2'sini alarak Başkanlığa seçildi.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seçimde mevcut başkan Nafiz Koca salt çoğunluğun 3/2'sini alarak güven tazeledi.

Başkanlığa Mehmet Nafiz Koca, Hasan Bilge, Evren Kılıç, Yusuf Özdal ve Ferhat Evsen aday olurken, yürütme kuruluna ise 25 delege müracaat etti.

ELAZIĞ'A VİZYON PROJELER

3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Elazığ Kent Konseyi Seçimlerinin Av. Murat Erdoğan'ın usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurması üzerine mahkeme kararının beklenmeksizin Olağanüstü Seçim Kararına giden Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı 31 Temmuz 2024 tarihinde yeniden seçim gerçekleştirdi.

Seçim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mevcut Başkan Nafiz Koca'nın açılış konuşmasıyla başladı.

Koca, 2 aylık başkanlık görevi süresi içerisinde yürütme kurulu ile birlikte Elazığ için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını, ve seçilmesi halinde Elazığ'a ciddi katma değer sağlayacak vizyon projelerinden söz ederek, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

“ADAY ÇOKLUĞU BİZİ MUTLU ETMİŞTİR”

5 isimle seçime gitmelerinden memnuniyetini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca; “aday çeşitliliğinin fazla olmasından mutluyuz. Bu bir demokratik seçimdir. Herkesin aday olmaya hakkı vardır. Aday çokluğu demek Elazığ'ın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda bizde varız demektir. Elazığ için bizim de sesimiz çıkıyor demektir. 3 Mayıs'ta olduğu gibi değerli STK Temsilcilerimiz, Kamu Kurum Kuruluşlarımızın çok kıymetli bürokratları yine aynı teveccühle bizleri Başkan seçerlerse yine aynı dirayet ve azimle Elazığ için omuz omuza çalışacağımızdan şüpheleri olmasın. Aday olan diğer arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. Elazığ için hayırlısı olsun” dedi.

ADAYLARDAN DEMOKRATİK SEÇİM POZU

Seçim, diğer adayların tanıtım konuşmalarının ve tüm Başkan adaylarının el ele tutuşarak demokratik seçim mesajı vermelerinin ardından oy verme işlemiyle devam etti.

3 tur süren Başkanlık seçimlerinde Birinci turda toplam 170 oy kullanıldı. Oy dağılımı ise;

Nafiz Koca: 81,

Ferhat Evsen: 60

Evren Kılıç: 19

Hasan Bilge: 7

Yusuf Özdal: 0 oy alırken, 3 oy geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimin 2'nci turunda Yusuf Özdal kendi isteğiyle Başkanlıktan geri çekilirken toplam 168 oy kullanıldı. Oy dağılımı ise;

Nafiz Koca: 84

Ferhat Evsen: 71

Evren Kılıç: 9

Hasan Bilge: 2 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı.

Yine salt çoğunluğunun sağlanamadığı seçimde 3. Tura gidilerek, yeniden oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. 154 kişinin oyunu kullandığı turda ise oy dağılımı şu şekilde;

Nafiz Koca: 79

Ferhat Evsen: 73

Geçersiz 2 Oy

12 kişilik Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu.

1- KAZIM ATICI: 96 OY

2- AYTAÇ ŞAHİNOĞLU: 89 OY

3- MURAT BANKUR: 85 OY

4- MİTHAT ULAŞ: 82 OY

5- VEYSEL AYIKPEHLİVAN: 76 OY

6- HASAN BAKIRCI: 71

7- FIRAT CANBAY: 68 OY

8- FİLİZ ÖZEL: 59 OY

9- SUAT KENÇ: 58 OY

10- ERDEM KELEŞ: 55 OY

11- AHMET SİS: 54 OY

12- MUSTAFA DOĞAN: 52 OY

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme