Bakan Şimşek'ten Önemli Açıklamalar!

Asgari ücret belirleme komisyonunun toplanmasına kısa bir süre kala Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar geldi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Şimşek, asgari ücretin belirlenme sürecinin sendikalar, işverenler ve hükümet arasında yapılan müzakerelere dayandığını vurguladı. Bu kapsamda, “Asgari ücret hakkında yorum yapmam uygun olmaz. Herkesin rekabet gücünü koruma konusunda duyarlı olacağına inanıyorum” dedi. Son 12 ayda kaydedilen ilerlemelerin bazı alanlarda büyük bir gelişim sağladığını ifade eden Şimşek, belirlenen hedeflerin çok daha ötesine geçildiğini açıkladı. Fiyat istikrarının sağlanmasının hükümetin en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten Bakan, bu sürecin zaman alabileceğini de sözlerine ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretle ilgili bir soru üzerine Şimşek, Asgari ücret, sendikalar, işverenler ve hükümet arasında yapılan müzakereler sonucunda belirleniyor. Bu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü korumak konusunda duyarlı olacağına inanıyorum. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden değerlendirmek doğru değildir dedi.

Türkiye ekonomisinde şimdiye kadar kaydedilen ilerlemelere değinen Şimşek, son 12 ayda bazı alanlarda büyük gelişmeler sağlandığını ve bazı hedeflerin çok daha ötesine geçildiğini belirtti. Fiyat istikrarını sağlamanın bir numaralı öncelikleri olduğunu vurgulayan Şimşek, bunun zaman alabileceğini ifade etti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme