Bakan Tekin Öğretmen Atamalarıyla İlgili Tarih Verdi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, öğretmen atamaları konusunda mülakat sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, öğretmen atamaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Üniversitesinin akademik yılı açılış törenine katılan Bakan Tekin, ardından öğretmenevinde düzenlenen yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada yaptığı değerlendirmelerde, öğretmen atamaları için mülakat sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını duyurdu.

Bakan Tekin, öğretmen atamaları süreciyle ilgili yaptığı konuşmada, geçmişteki uygulamalara değinerek, “Bir yönetmelik değişikliği yaptık. Yönetmelik değişikliğini yapmasaydık, öğretmen atamaları KPSS puanı itibarıyla üç katı adayın mülakata çağrılması şeklinde olacaktı. Bu durumda mülakata çağrılan kişiler sıfır noktasından başlıyordu. Mülakatta aldıkları not, atama notu olarak kabul ediliyordu” şeklinde konuştu.

Yeni düzenlemeyle birlikte mülakat sürecinde adaletin sağlanması için alınan önlemleri aktaran Tekin, “Artık mülakatta alacağımız not, atama notunun yüzde ellisini, KPSS puanı da yüzde ellisini oluşturacak. Yani mülakatın etkisi, önceki sistemde olduğu gibi yüzde yüz olmayacak. Bu değişiklik, mülakata karşı çıkan adaylar ve kişilerin lehine olacak şekilde tasarlandı” dedi.

Mülakat süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların duyurulmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Bakan Tekin, öğretmen atama sürecinin daha şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme