Bankalar, Limit Düşürme Taleplerini Reddetti!

Yeni vergi düzenlemesiyle 100 bin TL üzeri kredi kartı limitlerine yıllık 750 TL ödeme yapılması önerisi, vatandaşlar arasında büyük tartışmalara yol açtı. Birçok kişi bankalara başvurarak kredi kartı limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek isterken, bankalar müşterilerine yasanın henüz yasalaşmadığını ve limit değişikliğine gerek olmadığını belirten mesajlar atıyor.

Yeni vergi paketinin getirdiği düzenlemeler kredi kartı sahiplerinde endişe yarattı. 100 bin TL üzeri kredi kartı limitine sahip olanlardan alınacak yıllık 750 TL savunma sanayi katkı payı, bankaların çağrı merkezlerinde yoğun taleplere neden oldu.

Birçok kişi kredi kartı limitini 99 bin TL'ye düşürmek için başvuru yaparken, bankalar müşterilerine limit düşürme taleplerine karşılık olarak, bu yasanın henüz yasalaşmadığını ve işlem yapmalarına gerek olmadığını bildiren mesajlar gönderdi.

Teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahipleri, her bir kart için yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

Bu katılma paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na aktarılacağı belirtilirken, toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

AK Parti'nin Meclis'e getirdiği yeni vergi paketi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bazı vatandaşlar, kredi kartlarından alınacak katılma payına karşı tepkilerini dile getirdi.

Sektör kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, bu durum üzerine vatandaşlar bankaların çağrı merkezine başvurarak kart limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmek istiyor. Fakat bankalar müşterilerinin bu isteklerini karşılamıyor. Limitler şuanda düşürülmüyor.

PEKİ KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Bankanızın mobil veya internet bankacılığı uygulamalarını kullanarak kredi kartı limitinizi düşürebilirsiniz. Ayrıca, bankanın şubesine giderek bir talep dilekçesi doldurup limit düşürme isteğinizi iletebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak da talebinizi iletmek mümkün.

Öte yandan, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu kaydedildi.

Birçok kişinin bankalarına kart limitini 99 bin TL'ye düşürme talebinde bulunmasının ardından bankalar da harekete geçti. Müşterilerine limit düşürmemeleri önerisinde bulunan bankaların mesajında şu ifadeler yer aldı;

"Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme