Başıboş Köpekler Toplatılsın

Elazığ'da vatandaşlar, ülke genelinde başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdit artarak devam ettiğini ve belediyelerin bu konuda duyarlı olmalarını ve hayvanların toplanıp barınaklara götürülmesi gerektiğini belirttiler.

Başıboş sokak hayvanları konusu son zamanlarda ülke gündeminden düşmüyor. Son olarak Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ilkokul öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın köpekler tarafından uğradığı saldırı, sorunun tekrar gündeme taşınmasına sebep oldu. Ülkenin dört bir yanından bu konudaki isyanlarını dile getiren vatandaşların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada: “Bu sorunu mutlaka çözüme kavuşturacağız.” ifadesini kullandı.

BARINAKLARA BIRAKILMASI GÜZEL OLUR

Konuyla ilgili bir vatandaş, "Sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara bırakılması güzel olur. Başta çocuklar ve halk için çok tehlikelidirler. Sabahın erken saatlerinde ve akşam okul giriş ve çıkışlarda rahat bir şekilde evlerine gidemiyorlar. Başıboş sokak köpekleri her an kuduz olabiliyorlar. Belediyelerin sokak köpeklerine sahip çıkması gerekiyor.” şeklinde konuştu

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ KUDUZ OLABİLİYORLAR

Mustafa Akdağ ise, "Sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara bırakılması çok iyi olur. Çünkü başta çocuklar ve halk için çok tehlikelidirler. Sabahın erken saatlerinde ve akşam okul giriş ve çıkışlarda rahat bir şekilde evlerine gidemiyorlar. Başıboş sokak köpekleri kuduz olabiliyorlar. Belediyeden sokak köpeklerine sahip çıkmalarını istiyoruz.” dedi

GÜVENLİ SOKAKLAR ANAYASAL HAKTIR

Diğer bir vatandaş ise, “Güvenli sokaklar anayasal haktır! Hayvanların da insanların da mağdur olduğu bu mevcut uygulama sürdürülemez. Devletimizden acil tedbir olarak, başıboş köpeklerin sokaktan toplanmasını ve kesin çözüm için gerekli adımları atmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme