Başkan Akın Elazığ'la İlgili Acı Tabloyu Paylaştı

Başkan Akın, Elazığ'daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve şehrin üretimde ciddi bir düşüş yaşadığını vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen başkan Akın, özellikle çoğu çiftçinin maliyetlerden dolayı üretimi zorunlu olarak bıraktıklarını ve 2008 ile 2020 yılları arasında çiftçi sayısının %49 oranında azaldığını belirtmişti.
Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, TV5 kanalında yayınlanan "Düşünme Vakti" programına konuk olarak Yunus Emre İşci'nin tarımsal üretim ve çiftçilerle ilgili sorularını cevapladı.

Konuşmasında genel sorunların yanı sıra Elazığ'ın tarım ve hayvancılık alanındaki gerilemesini rakamlarla da destekleyerek açıkladı: "Çok dikkat çekici bir veri paylaşmak istiyorum. 2002 yılında Elazığ, Türkiye genelinde tarım ve hayvancılıkta 6. sıradaydı. Bugün ise maalesef 41. sıradayız. Ahırlardaki hayvan sayısı dramatik şekilde azaldı. Bu durum, Sırbistan ve diğer Avrupa ülkelerinden hayvan ithal etmemize neden oldu."dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme