Başkan Kalkancı Çağrıda Bulundu

Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Eyüp Kalkancı zorla emekli edilerek çalışma hayatları sona erdirilenlerin göreve iade edilmesi çağrısında bulundu…

Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Eyüp Kalkancı, Anayasa eşitlik ilkesi ve İş Kanununa aykırı olmasına rağmen zorla emekli edilerek çalışma hayatları sona erdirilenlerin göreve iade edilmeleri gerektiğini söyledi…

Kalkancı açıklamasında; “2017 yılı Aralık ayında çıkarılan 696 kanun hükmünde kararname(KHK) ile tanımlanan şartlar ve yöntem doğrultusunda alt işverene bağlı olarak çalışan şirket personeli, çalıştığı kurumun “sürekli İşçi” kadrosuna geçirilmiştir.

Fakat 2018 yılı 2 Nisan dan sonra Yaş,Prim, Hizmet Yılı bahane edilerek 42-45-47-50-52 yaşında zorla emekli edilerek çalışma hayatları sona erdirilmiştir. Kendi istekleri dışında yaptıkları işte profesyonel olup eğitim düzeylerini yükseltmiş olmalarına rağmen, kurum tarafından tek taraflı iş akitleri fesih edilmiştir.

Anayasa eşitlik ilkesi ve İş Kanununa aykırı bir şekilde uygulanan bu işlem binlerce mağdur yaratmıştır. Sosyal Güvenlik Hakkı Anayasal bir haktır.

Bu çerçevede ne zaman ,nasıl emekli olunacağı kişinin İradesine dayanmaktadır. Bu vesile ile “ZORUNLU EMEKLİ” edilen ve çalışma hayatında aktif görev alabileceklere bir şans tanınmalı, isteyenin işbaşı yapması için kanuni bir düzenleme hayata geçirilmelidir.”ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme