Başkan Şimşek'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek, Cumhuriyet'imizin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şimşek mesajında “Cumhuriyet; ülkemizin, milletimizin ve devletimizin birliğinin en büyük tezahürü, bu topraklardaki ilelebet varlığımızın teminatıdır” dedi.

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk Milleti, Kurtuluş Savaşında topyekün mücadelesi ile büyük kahramanlık sergilemiş Anadolu toprakları ilelebet vatanımız olarak ilan edilmiştir.”diyen Şimşek kutlama mesajında şu ifadelere yerverdi; “Tüm varlığı ile ilelebet var olacağını dünyaya haykıran Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'de kurduğu Cumhuriyet ile her alanda ilerleme ile geçmişten bugüne kadar geçen 100 yıllık sürede hedeflerine azimle ulaşmaya devam etmektedir.

DEVLETİMİZ GEÇMİŞTEN BUGÜNE ZALİMİN KARŞISINDA, MAZLUMUN YANINDA DURDU

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşları ile güçlüdür, kuvvetlidir. Türk halkını birbirine bağlayan değerler; vatandır, topraktır, bayraktır, ezandır, inançtır, bağımsız ve hür yaşama arzusu ile birlik ve beraberliğidir; gerektiğinde de vatan uğruna canını seve seve feda edebilme fedakarlığıdır.

Dünya üzerinde yaşanan krizlerin ve savaşların bizlere Cumhuriyet'imizin kıymetini bir kez daha ispatladığı bir dönemi yaşadığımız bugünlerde tüm dünya devletlerinin daha sağduyulu ve medeni hareket etmelerini temenni ediyor, gerçekleştirilen saldırılar sonucunda Gazze'de hayatını kaybeden binlerce Filistinli kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geçmişten bugüne zalimin karşısında, mazlumun yanında duran Devletimizin, tüm dünya ülkelerine karşı sergilediği adaletli ve kararlı tutumun bir ülke için çok değerli. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme