Bayar, Din Görevlilerin Sorunlarına Değindi

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Nusret Bayar Camiler Ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada 'camiler ve din görevlileri haftası sadece anma olarak geçiştirilmemelidir' dedi

Türkiye'de her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler Ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor.

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Nusret Bayar, Camiler Ve Din Görevlileri Haftası'nda yaptığı açıklamada din görevlilerinin sorunlarına değindi.

BAYAR: “CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI DA SADECE ANMA OLARAK GEÇİŞTİRİLMEMELİDİR”

Türk Diyanet Vakıf Sen Elazığ Şube Başkanı Nusret Bayar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın sadece anma olarak geçiştirilmemesini ve kurum çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında ele alınması gerektiğini söyleyerek , “Diyanet çalışanlarımız camilerde Kur'an kurslarında ve görev yaptıkları diğer birimlerde gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürmektedirler. Kutlanan bu özel gün ve haftaların tören boyutu olsa da farklı anlamlar ihtiva eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası da sadece anma olarak geçiştirilmemelidir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası çalışanlarımızın görevleri esnasında karşılaştıkları problemler olmak üzere diğer konuların görüşüldüğü, istişare edildiği ve çözümlerin bulunduğu bir hafta olmalıdır” dedi.

BAYAR: “ TEŞEKKÜR EDEN VE SAHİP ÇIKAN BİR ANLAYIŞ HAKİM OLMALIDIR”

Bayar, “Sadece kusur arayan veya ceza veren değil teşvik eden, yönlendiren, teşekkür eden ve sahip çıkan bir anlayış hakim olmalıdır. Bütün iş ve işlemlerde adalet esas alınarak hakkaniyetten asla ve asla vazgeçilmeden güven oluşturulmalı ve kurum aidiyeti tesis edilmeli” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme