Bingöl'de Var, Elazığ'da Yok Elazığlılar Ucuz Et Yemek İstiyor

Geçtiğimiz günlerde Yozgat'ta Et ve Süt Kurumu önünde oluşan kuyruk Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Kırmızı ete gelen zamlar sonrası vatandaşlar Et ve Süt Kurumları önünde ucuz et kuyrukları oluşturmuştu. Ucuz ete kolay ulaşmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları illerde ikinci kurumu talep ederken, Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut'un haberine göre Elazığ'da hala Et ve Süt Kurumu'nun aktif olmaması tepki çekiyor.

VATANDAŞLARIN BELİNİ BÜKTÜ

Piyasada kilogram fiyatı 550 TL'ye kadar çıkan kırmızı kırmızı et fiyatları, Ramazan ayına sayılı günlere vatandaşların belini büktü.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN EN BÜYÜK UMUDU

Elazığ'da özellikle dar gelirli vatandaşların en büyük umudu haline gelen Et ve Süt Kurumu (ESK) şubelerinin sayılarının artırılması isteniyor.

ELAZIĞLILAR ESK İÇİN TALEPTE BULUNUYORLAR

Et ve Süt Kurumu'nun bulunduğu illerde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar illerinde birer şube daha açılmasını isterken Elazığlılar daha önce Elazığ'da olan Et ve Süt Kurumu'na ait bir satış mağazasının açılması için talepte bulunuyorlar.

PRENSİPTE ANLAŞILDI

Türkiye'de 17 noktada satış mağazası bulunan Et Balık Kurumu ile ilgili MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver görüşmelerde bulunduğu ve 18'inci mağazanın Elazığ'da açılması için Et Balık Kurumu Müdürü ile prensipte anlaşıldığı biliniyordu. Elazığlı vatandaşlar ise, yetililere seslenerek Et ve Süt Kurumu'nun Elazığ'da yeniden açılmasını istekilerini söylediler

ET VE SÜT KURUMU NERELERDE VAR?

ESK'nun Ankara'da 3, Erzurum ve Diyarbakır'da 2; İstanbul, Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Erzincan, Sakarya, Sivas, Van ve Yozgat'ta birer olmak üzere toplam 17 satış mağazası bulunuyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme