Bu Linki Sakın Açmayın!

Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu! Öyle bir yol buldular ki bu linki en yakın dostunuz bile atsa sakın açmayın! Her an kurban siz olabilirsiniz!

Dolandırıcılar, her geçen gün yeni yöntemler geliştirerek vatandaşları tuzağına düşürmeye devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan HGS dolandırıcılığı, borcu olmayan vatandaşları telefonlarına gönderdikleri sahte mesajlarla dolandırmaya çalışıyor. HGS dolandırıcıları, sahte borç ihlali mesajlarıyla vatandaşların kişisel bilgilerini çalmaya çalışıyor.

'MESAJLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Yeni dolandırma yöntemiyle ilgili uyarılarda bulunan hukukçular mesajların gerçeği yansıtmadığının altını çizerek: "Vatandaş acaba plakam mı okunmadı veya geçişte bir sıkıntı mı oldu diye şüpheye düşüyor ve linke tıklıyor. Telefona 'HGS geçiş ihlaliniz bulunmaktadır. Dosya avukata gitmiştir. Linke tıklayın' diye bir mesaj geliyor. HGS kullanmayan bir vatandaşın, HGS aldıktan sonra başına böyle bir şeyin gelmesi enteresan. Bu tarz 'Borcunuz var' şeklinde gelen mesajlar gerçeği yansıtmıyor." ifadelerini kullandılar.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme