Çağrı Merkezi Mezunları İsyanda!

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları 2023-2024 yılları arasında 112 AÇM'lere alım olacak mı ve Kaç kişilik bir alım olacak? Kaç adeti çağrı merkezi mezunlarına verilecektir? Yeni düzenleme ile olacak alımın tamamı bölüm mezunlarına verilecek mi veya verilen oranda artış olacak mı? sorularını yönelttiler.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, atanamamaktan şikayetçi olduklarını belirterek, basın açıklaması yaptılar…

Elazığ'da yaşayan Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, zorlu eğitimlerinin ardından mesleklerini yapamıyor olmaktan şikayetçi. Genç mezunlar; “Zorlu üniversite eğitimi (teorik, uygulamalı ve yazılı) aldık. Devletimize hizmet etmek için KPSS'den aldığımız yüksek puanlara rağmen yeterli düzeyde alım yapılmadığı için 30 bin Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunu (3499kodlu) mağdur olmaktadır” dedi.

MEZUNLARIN ÖNÜNDE KPSS KODU ENGELİ

Açıklamalarına devam eden mezunlar; “Bizler gerekli her eğitimi; teorik ve uygulamalı olarak ve bu işin bilincinde bir şekilde eğitimlerimize yeteri özeni göstererek tamamladık. 112 acil çağrı merkezi müdürlüklerine yapılan alımlar 3001 koduna sahip herhangi ön lisans ve lisans bölümünden mezun olan öğrenciler de müdahil olmaktadır. Haliyle “Çağrı Merkezi Hizmetleri” mezunu öğrencilerin KPSS ile sahip oldukları tek kadroya atanma şansları da oldukça azalmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇAĞRI MERKEZİ MEZUNLARININ AKILLARINDA BELİRSİZ SORULAR

İlgili kişilere de birtakım sorular yönelten mezunlar; “ 2023- 2024 yılları arasında 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne alım olacak mı? Kaç kişilik bir alım olacak? Kaç kişilik kontenjan çağrı merkezi mezunlarına verilecektir? Yeni düzenleme ile olacak alımın tamamı bölüm mezunlarına verilecek mi veya verilen oranda artış olacak mı? Biz 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan alımlarda sadece Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunlarının alınmasını talep ediyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme