Çerkez: Vatandaşlar Geçinmekte Zorluk Yaşıyor!

Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, maaşlardaki artışların enflasyon dolayında kalması emeği ile geçinen kesimin hayat standardının düşmesine neden olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Atilla Çerkez, Yüksek enflasyon nedeniyle ülke içinde paranın değerinin düştüğünü ve alım gücünün azaldığını bu nedenle dar ve sabit gelirli vatandaşların geçinmekte zorlandığını kaydetti.

Çerkez, “enflasyonun yüksek olduğu durumlarda çalışanların alım gücünün korunması ve artırılması her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. Aksi halde ekonomideki bütün olumsuz gelişmeler dar ve sabit gelirlilerin yapacağı fedakârlığa bağlı olarak aşılmakta, her dönemde zengin daha zengin fakir daha fakir hale gelmektedir. Bu nedenle artık memur ve emeklilerimizin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmenin vakti gelmiştir” dedi.

Memur ve emeklilerin üzerindeki yükü hafifletmenin yolunun önce maaşları açlık ve yoksulluk sınırından kurtarmak sonra maaşlara enflasyonun üzerinde bir artış yapmaktan geçtiğini kaydeden Başkan Çerkez, “Alım gücünü korumanın ve yükseltmenin yolu ise refah payı ödemesidir. Bu nedenle artık maaşlara ek zam yapılması da bu ekonomik şartlar altında zorunlu hale gelmiştir. Dolayısıyla her zaman ifade ettiğimiz gibi maaşlara ek zam verilmesi, refah payı eklenmesi, enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarı ile maaşlara yansıtılması ve vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerimizin karşılık bulması bu süreçte hayatı bir önem taşımaktadır. Temmuz ayı enflasyonuyla birlikte memur ve emeklilerimizin %10 zamla bu dönemi atlatamayacağı görülmelidir. Bu nedenle çarşı, pazarda fiyatlar sürekli yükselirken alım gücünü koruyacak, memur ve emekliye nefes aldıracak uygulamalara ihtiyaç vardır” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme