Çiftçilere 81 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Hayvancılığı geliştirmek amacıyla, kaliteli kaba yem açığını kapatmak, yem bitkileri ekiliş alanlarını artırmak ve teşvik etmek için hazırlanan proje kapsamında, çiftçilerimize Macar Fiği ve Yem Bezelyesi tohumu dağıtıldı.

İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, İl Müdür Yardımcısı İsmail Gürbüz, Şube Müdürleri, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Tohum dağıtım programında üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Taşkesen; “İlimizde yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması, kaba yem ihtiyacının karşılanması ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla Bakanlığımız tarafından üreticilerimize her yıl destek verilmektedir.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirilen proje ile Elazığ merkez de 37 ton macar fiği ve 44 ton yem bezelyesi tohumu dağıtılacaktır" dedi.

İl Müdürü, Tarım ve Orman Bakanlığının yeni üretim planlamasında ilimizin de içinde olduğu süt üretimi, kanatlı eti üretimi ve kırmızı et üretimi destekleme programı ile belirlenen kriterleri yerine getiren işletmelere ilave yem bitkisi desteklemelerinin de yapılacağını söyledi.​

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme