Cımbız Tüy Çekmeye Devam Ediyor

Elazığ'da düzenlenen 'Cımbız' operasyonunda 2 kişi daha tutuklandı.

Elazığ'da kamuyu 7 milyon 400 bin lira zarara uğratan şahıslara yönelik düzenlenen 'Cımbız' operasyonunda adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 2 kişi daha tutuklandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçları soruşturma başlatılmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde,Yürütülen soruşturmada gençlerin iş gücüne kazandırılması, nitelikli iş gücünün artırılması ve eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen çeşitli programların/projelerin suistimal edilerek kentte bulunan bazı şirketlerin kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilmişti.

12 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

MASAK raporu neticesinde tespiti yapılan şüpheli şahıslara yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Cımbız' operasyonunda, 16 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 5 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştı. Devam eden çalışmalar sonucunda şüphelilerden 2 kişi daha tutuklandı. Son tutuklama ile operasyonda 12 kişi cezaevine gönderildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme