Cumhuriyet Tarihi'nin İlk Kadın Meslek Büyükleri Tanıtıldı

Elazığ Baro Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile bir alışveriş Merkezinde sergi açıldı. Sergide, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın meslek büyüklerinin resimleri yer alırken, Elazığ Baro Başkanlığı tarafından kadınlara özel birçok etkinlik yapıldı.

Sergi ile kadınların neleri başarabileceklerini tarihteki önemli isimleri göstererek anlatmayı amaçladıklarını söyleyen Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, kadınlar gününü kutladı.

“KADINLAR ASLA PES ETMEZLER”

Başkan Efe; “ 8 Mart tüm Dünyada kadınların özgürlüğü, hakları ve başarıların sembolü olmuştur. Kadınlar toplumumuzun her alanında öncü rol oynamış, değişimi yönlendirmiş ve ilerlemeyi sağlamıştır. Kadınlar güçlü ve dirençlidir. Yaşadıkları zorluklara rağmen asla pes etmezler. Hakları için savaşırken, cesaretlerinden ve kararlılıklarından asla ödün vermezler. Bugün kadınlar iş dünyasında, siyasette, bilimde, sanatta ve sayamayacağımız birçok alanda önemli rol üstlenmektedirler. Onların varlığı ve katkıları toplumun her kesimine ilham verdiği gibi, Dünya'yı daha yaşanır bir hale getiriyor.

“BİRLİKTE HAREKET EDİP DAHA ADİL BİR DÜNYA İNŞA EDEBİLİRİZ”

Bugün kadınların gücünü kutlarken onlara saygı duymalı, desteklemeli ve değer vermeliyiz. Kadınların başarılarını takdir etmeli ve onları cesaretlendirmeliyiz. Birlikte hareket ederek daha adil, daha eşit bir dünya inşa edebiliriz. Gelecek nesillere kadınların hak ettikleri değeri buldukları bir dünya bırakmak için birlikte çalışmalıyız. Türk kadınlarının tarih boyunca toplumun her alanında fedakârlık ve başarıları öne çıkmıştır. Hem ailelerine hem de ülkeye olan bağlılıkları ile bilinen Türk kadınları zorlu koşullara rağmen kararlılıkta mücadele etmiş ve toplumsal dönüşümlerde önemli rol üstlenmişlerdir. Bu vesile ile kadınlarımızın 8 Mart dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, aileleri ile birlikte daima mutlu, sıhhatli ve huzurlu hayat sürmelerini temenni ederim” dedi.

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, sergi programının ardından Fırat Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlemiş olduğu programa katılarak kadın hakları hakkında açıklamalarda bulundu.

Baro tarafından hazırlanan etkinlikler, Ak Parti Elazığ Belediye Başkanı, Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ile birlikte Öğretmenevi önünde kadınlara çiçek dağıtımından sonra son buldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme