Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Uzatılıyor

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, 30 Kasım 2023 itibariyle sona erecek olan mücbir sebep uygulamasının uzatılacağını açıkladı.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da 30 Kasım'a kadar mücbir sebep ilan edilmişti. 30 Kasım'da sona erecek olan mücbir sebebin uzatılacağı müjdesini Ak Parti Malatya milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından verdi.

Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Zekeriya Kaya ile bir araya geldik. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da halen devam eden mücbir sebep uygulaması 30 Kasım 2023 itibariyle sona erecek. Geçen hafta Malatya'da ticaret ve sanayi dünyasından farklı temsilcilerle görüştüğümüzde kendileri, bu uygulamanın bir müddet daha devam etmesinin şehrin ekonomisi ve ticareti için önemli olacağını belirterek bizden bu yönlü bir talepte bulunmuşlardı.

Bu anlamda; Sayın Bakan Yardımcımız ile olan görüşmemize binaen, şehirden gelen verileri baz alarak bir değerlendirme yapılacak ve verilerin bu talebi desteklemesi halinde mücbir sebep uygulaması uzatılacak. Hayırlar getirsin. Sayın Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda dostum Zekeriya Kaya Beyefendi'ye teşekkürlerimle..."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme