Deva Belediyeciliği Fark Yaratacak

İşin ehli kadrolarla birlikte sürekli sahada olduklarını söyleyen DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal Deva Belediyeciliği adı altında belirlenmiş oldukları çalışmaları vatandaşlara anlatacaklarını belirleterek 'Hayat kalitesini yükseltecek bir belediyecilik anlayışını hâkim kılacağız.' dedi.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal; Belediye Başkan Aday profili ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye Başkan Adayımızdan daha seçimlere girmeden önce Deva Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı bir taahhütname istiyoruz. Bu Türkiye'de ilk, daha önce böyle bir şey hiç olmadı." dedi.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut'a yaptığı açıklamada yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimler sonucunda DEVA Partisi olarak göreve geldikleri zaman, 3 hedef belirlediklerini ve emin adımlarla ilerleyeceklerini söyleyerek, “Biz tüm şehrimizi, ilçelerimizi ve beldelerimizi güzelliklerle donatmak gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla belirlediğimiz üç hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal; Deva Partisi'nin farklı Belediyecilik anlayışı ile yerel seçimlere tüm teşkilatları ve planları ile hazır olduklarını belirterek; “Daha önce bilindiği üzere Yerel Yönetimler ve Şehircilik eylem planımızı açıklamıştık. Bu eylem planımız çok kapsamlı , hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimler eliyle yapılması gerekenlerin kapsamlı bir çalışması şeklinde. Şimdi ise her ne kadar iktidarda olmasak da yerel seçimlere özel bizim belediyelerimizin neler yapacağına dair DEVA BELEDİYECİLİĞİ adı altında belirlenmiş çalışmalarımızı milletimize anlatacağız.” dedi.

FARK YARATACAK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Deva Belediyeciliği'nin nasıl olacağına dair bildiler veren Mehmet Kangal; “Deva Belediyeciliği nasıl olacak diye baktığımızda; öz kaynakları güçlendirilmiş, merkezi yönetime bağlı olmadan da hizmet üretebilen, iş ve hizmet üretecek kurumsal yapıya sahip yeni ve güçlü bir anlayış, haksız kazanca ve rüşvete geçit vermeyen, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi üreten, insan odaklı ve eşitlikçi kentler kuran, geleceğin şehirlerini kuracak, ulaşım ve erişim sorunlarının çözüldüğü, çevre, spor ve kültür çalışmalarında fark yaratacak bir anlayışla hayat kalitesini yükseltecek bir belediyecilik anlayışını hakim kılacağız.” şeklinde konuştu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Belediye Başkan Adaylarından DEVA Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı taahhütname istediklerini kaydeden Kangal, “Biz Deva Partisi olarak erdemli ve ahlaklı siyasetin en temel önceliğimiz olduğu anlayışıyla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Her kademedeki belediye başkan adayımızdan, daha seçimlere girmeden önce, DEVA Belediyeciliği etik kurallarına bağlı kalacaklarına dair imzalı taahhütname istiyoruz. Bu Türkiye'de bir ilktir daha önce böyle bir şey hiç olmadı. Bu DEVA Partisi'nin temiz yönetim anlayışı konusunda, lafta değil sözde değil özde ne kadar samimi olduğunun en önemli belgesidir.” dedi.

İMZALARI ALINACAK VE MİLLETİMİZİN HUZURUNDA SÖZ VERECEKLER

Taahhütnameyi neden istediklerini anlatan Başkan Mehmet Kangal, “Bu çerçevede belediye başkan adaylarımız; Dürüstlük, şeffaflık ve hesap verilebilirlik, adalet ve eşitlik, ayrımcılık yapmama ve liyakati esas alma, çıkar çatışmalarını önleme, hediye ve menfaat kabul etmeme, kamu yararını üstün tutma ve koruma, siyasetin finansmanını belediyeler yoluyla teminin önüne geçme, gizli ve kişisel bilgileri ifşa etmeme ve kişisel olarak kullanmama konularında tüm bu ilkeleri kabul ve taahhüt ettiklerine dair imzaları alınacak ve milletimizin huzurunda söz vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

DÜZENLİ OLARAK DENETLENECEKLER

Deva Partisi'ne ait belediyeleri parti olarak yakından takip edeceklerini ve karnelerini şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren Kangal, “Biz de parti olarak yetkili organlarımız aracılığıyla bu etik kurallara uyulup uyulmadığını düzenli olarak izleyecek, denetleyecek ve her bir belediyemizin bu konudaki karnesini şeffaf bir biçimde kamuoyuyla paylaşacağız. Yani belediyelerimizin objektif şekilde performans kriterlerine göre karnelerini oluşturacağız ve bu karne notlarını da toplumla paylaşacağız. Bu da yine Türkiye'de bir ilk olacak.” dedi.

ÜÇ HEDEFE DOĞRU EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, tüm şehirlerin, ilçelerin, beldelerin güzelliklerle donatmak gerektiğine inandıklarını belirterek, “Bu amaçla belirlediğimiz üç hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz.” diye konuştu.

BİRİNCİ HEDEF: KÜLTÜREL VE TARİHSEL MİRAS

Başkan Mehmet Kangal, üç hedeflerinin ayrıntılarını sıralarken şunları kaydetti, “Bu hedeflerden ilki, kültürel ve tarihsel mirasımıza saygı duyarak şehirlerimizin ruhunu korumaktır. Başka bir deyişle, şehirlerimizin nesiller arası aktarımını korumaktır.

İKİNCİ HEDEF: KENTSEL YENİLENME SÜRECİ

İkincisi; Kentsel yenilenme sürecini başarıyla tamamlamaktır. Deva Belediyeciliğinde, insanların güvenli yapılarda oturmaları, temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve huzur veren şehirlerde yaşamaları için tüm imkânları seferber edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Yeni nesillere yıldız şehirler bırakmayı ödev olarak görüyoruz.

ÜÇÜNCÜ HEDEF: YEŞİL DÖNÜŞÜM

Üçüncü hedefimiz ise Yeşil Dönüşüme öncülük etmektir. Şehirlerimizdeki çevre, su ve hava kirliliği sorununu çözüp, yeşil alanları artırıp gündelik şehir hayatını güzelleştirmektir.”

ŞEHİRLERİMİZE SAHİP ÇIKMANIN VAKTİ GELDİ

DEVA Partisi olarak söz sahibi olduklarında, insanlar hak ettiği yaşam alanlarına kavuşturacaklarını sözünü veren Başkan Kangal, “Şehirlerimize sahip çıkmanın vakti geldi. Biz, mutlu insanların güzel şehirlerini kurmak istiyoruz. Çünkü şehirlerimizi çok seviyoruz, Elazığımızı çok seviyoruz. Yerel seçimler sonucunda DEVA Partisi olarak söz sahibi olduğumuzda, şehirlerimiz ve tüm belediyelerimiz hak ettiği değere, insanlar hak ettiği yaşam alanlarına kavuşacaktır.”dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme