Dikkat: Eviniz Elden Gidebilir

Yeni kentsel dönüşüm yasası TBMM'den geçti.

Bakanlık artık mevcutta bina bulunan alanları da rezerv alan ilan edebilecek. Önceden yalnızca boş alanlar rezerv alan ilan edilebiliyordu. Yeni düzenlemede artık mevcut binalar maliklere sorulmadan rezerv alan kapsamına alınabilecek.

Bakanlık istediği her yeri rezerv alan ilan edebilecek. Rezerv alan ilan edilen yerdeki konutlar mahkeme süreci dahil 90 gün içinde boşaltılacak. Kanun kapsamındaki yapıların tahliyesinin engellenmesi durumunda; mülki idare amiri tarafından verilecek yazılı izne istinaden yeterli kolluk kuvvetiyle tahliye yapılacak. Rezerv alana alınan yerlerdeki konut sahiplerine bakanlık başka bir yerden konut verebilecek. Mesela diyelim Kadıköy'de mevcut bir binanın olduğu alan rezerv alan ilan edildi, bina 90 gün içinde yıkılabilecek. Konut sahibine ise duruma göre ya aynı yerden ya da başka bir ilçeden konut verilebilecek. Rezerv alanlardaki imar planı, parselasyon, ruhsat ve iskan aşamalarında bakanlık yetkili olacak, belediyeler by-pass edilecek.

MUHALEFET VEKİLLERİ MECLİS'E BİLE GİTMEDİ

Bu yasa 7 Kasım'da saat 23.45'te Meclis'te kabul edildi. Düzenleme 237 AKP ve MHP vekilinin kabul oyu, 82 muhalefet vekilinin ret oyu ile geçti. 281 vekil oylamaya bile katılmadı, bunların 195'i muhalefet vekili...

"BU YASA NASIL BU KADAR GÜRÜLTÜSÜZ SESSİZ SEDASIZ MECLİSTEN GEÇTİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL!"

Bu yasaya tepki gösterenlerden biri de televizyoncu Armağan Çağlayan oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Armağan, "Bu yasa anayasal hak olan mülkiyet hakkının kaybolması demek. Yasa açık şekilde anayasaya aykırı. Ama tabii Danıştay var! Bu yasa nasıl bu kadar gürültüsüz sessiz sedasız meclisten geçti anlamak mümkün değil! Hiçbir muhalefet partisinden millletvekili olan avukat da mı okumadı yasayı? Partilerin hukuk danışmanları da mı okumadı?" diye sordu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme