Dinle Alakası Yok!

Ünlü Oyuncu Bergüzar Korel'in 'Kuran'ın Türkçe'si mecburî ders olsun' paylaşımı sosyal medyayı ikiye böldü.

Oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Kuran'ın Türkçe'si mecburî ders olsun, ülkede ne hırhız kalır ne sapık kalır ne tarikat ne de cemaat.”dedi. Ünlü Oyuncunun paylaşımı sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Korel, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Kuran'ın Türkçesi mecburi ders olsun tavsiyesi sosyal medyada gündem oldu.
Korel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Kuran'ın Türkçe'si mecburî ders olsun, ülkede ne hırhız kalır ne sapık kalır ne tarikat ne de cemaat.”
Bergüzar Korel'in paylaşımı, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kimi kullanıcılar Korel'in haklı olduğunu kimi yorumcular ise Türkiye'den giden birinin bu tür yorum yapmasını eleştirdi.
İşte o yorumlar…

“Kadın haklı, çünkü Türkçesini okuyan dinden çıkıyor, dinden çıkan biri de ne hırsızlık yapar ne tarikata karışır ne de çocuklara sapıklık yapar.”

“Bu iş sadece Türkçe okumakla olmuyor tabiki Türkçe okunması O'nu anlamak açısından mecburidir. Anladığını eylemlerine yansıtacak İRADE de gerekiyor.”

“Türkiyeye gelip 4 ay dizi çekip parayı kazanıp ingilterede yaşayan bir kadın bunu söylüyor neden cocuklarınızı Türkiyede okutmuyorsunuz hanımefendi rahmetli babanız yaşasaydı (cumhuriyetci) Türkiyeden gidebilecekmiydiniz acaba gerçekten adaletsiz bir toplumda yaşıyoruz”

“Palavra. Kuran'ı anlamak için arapça bilmek bile yetmez. Kuran ortaya çıkarıldığı döneme ilişkin antik arapça ile ve döneminin kültürel birikimiyle kaleme alınmıştır. Tarih ve sosyoloji de bilmek gerekir. Bitmiyor, daha rivayet var, hadis var, icma var, varoğluvar”

“Bu ülkede yaşamayan ama ülkeye emir veren sanatçılar hayırdır neler oluyor”

“Doğru söylemiş abi”

“Çevirisini mecburi ders yapmak da laikliğe aykırı. Siyasal İslamcılığın örtülü Bayrakçılığına çok iyi bir örnek ve ona çılgınca destek veren binlerce yorum.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme