Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi!

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü Etkinlikleri kapsamında Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi'nde 'Dünya Gıda Günü' konulu etkinlik düzenlendi.

Programa; Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yavuz Kaymaz, İl Müdür Yardımcısı İsmail Gürbüz, Gıda ve Yem Şubesi teknik personeli ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Taşkesen; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş yıldönümü olan 16 Ekim'de, “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı" temalı bir etkinlik gerçekleştirdik. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda gıda güvenliği, beslenme ve sürdürülebilir tarım konularında farkındalık oluşturmak. Onların bu konularda bilinçlenmesi, ileride daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya için atılacak adımların temelini oluşturacaktır” dedi.

Taşkesen konuşmasının devamında, gıda konusunda alınacak ilk önlem israfı durdurmak olacaktır. Dünyada ve ülkemizde gıda ve su israfı çok ciddi boyutlara ulaştı. Herkesin yeterli ve sağlıklı gıdaya erişimi temel bir haktır ve bu hakkın korunması için hepimize görev düştüğünü söyledi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme