Düzenleme Elazığ'ı Sarsacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek enflasyon ve zorlu ekonomik şartlar nedeniyle kredi kartlarına yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin ilk adımını attı. İşte detaylar…

Merkez Bankası'nın kredi kartlarında düzenleme sinyalini vermesinin ardından bazı bankalar harekete geçerek, kredi kartlara yönelik ilk kısıtlayıcı tedbir alınmış oldu. İşte detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek enflasyon ve zorlu ekonomik şartlar nedeniyle kredi kartlarına yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin ilk adımını attı. Halk TV'de yer alan habere göre TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu toplantısında kredili ürünler ve kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların artacağına dair sinyaller verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kart sahiplerinin aylık gelirinin 4 katına kadar limit belirlemelerini önerdi. Daha önce aylık gelirin 10 katına kadar limit uygulayabilen bankalar, bu konuda ciddi bir düzenlemeye gittiler.
Artık bazı bankalar, gelirlerinin 10 katına kadar kredi kartı limiti verme uygulamasını durdurdu.

Bu adım, özellikle asgari ücretle geçinen ve düşük gelire sahip bireylerin yüksek limitli kartlara erişimini sınırlamayı hedefliyor.

Bankalar, kredi kartı limitlerini belirlerken daha katı kriterlere odaklanmış durumda. Bu kriterler arasında bireyin gelir durumu, kredi geçmişi, borçluluk oranı ve kredi notu gibi önemli unsurlar bulunuyor.
Bu sayede, daha sağlıklı bir finansal sistemin oluşturulması ve bireylerin mali durumlarına uygun kredi kartı limitlerine sahip olmaları hedefleniyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme