Efe: Hukuki Süreci Titizlikle Takip Ediyoruz!

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, 10 Mayıs 2024 tarihinde adliye binasında gerçekleşen 3 avukat arasında meydana gelen kavgaya ilişkin açıklama yaparak, bazı basın yayın organlarında Elazığ Barosunun sessiz kaldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Başkan Efe, olay tarihinden itibaren Elazığ Barosu olarak hukuki sürecin titizlikle takip edildiğini vurguladı.

“10 Mayıs 2024 tarihinde Elazığ Adliyesinde meydana meydana gelen olay, Baromuz üyesi 3 avukat arasında devam etmekte olan hukuk davasının duruşması sonrasında Baromuz üyesi avukatlar ve olaya dahil olan bir kısım vatandaşlar arasında gerçekleşmiş olup Baromuz tarafından söz konusu olay gerçekleştiği ilk andan itibaren titizlikle takip edilmektedir” diyen Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“DİSİPLİN KURALLARI TARAFSIZ UYGULANACAKTIR”

“Olay sonrası Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup Baromuz tarafından da resen disiplin soruşturması başlatılmış ve bu kapsamda olaya ilişkin kamera kayıtları ve sair deliller Cumhuriyet Başsavcılığından resmi olarak talep edilmiştir.

Olayla ilgili adli ve disiplin soruşturmaları devam etmektedir.

Avukatlık Kanunu ve Meslek Disiplin kuralları, olayda adı geçen tüm Avukatlarımız yönünden tarafsız ve eşit bir biçimde uygulanacaktır.

“BARO OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

Bir kısım yazılı ve görsel basında olayla ilgili Elazığ Barosunun sessiz kaldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamakta olup yukarıda da belirttiğimiz üzere Baromuz olayı ilk andan itibaren titizlikle takip etmekte ve hukuk kurumu olarak yargıya intikal eden olayla ilgili üzerine düşeni yerine getirmektedir.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz”dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme