Eğitim Çalışanları İçin Çağrı

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, genişletilmiş il divan toplantısını gerçekleştirerek eğitim camiasının sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme taşıdı. Toplantıda eğitimle ilgili meseleler yanı sıra ülke ve dünya gündemine dair değerlendirmeler yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube, genişletilmiş il divan toplantısında eğitim çalışanlarının sorunlarını masaya yatırdı. Mali zorluklar, mülakat uygulamaları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi konuların ele alındığı toplantıda, kamu görevlilerinin haklarının korunması ve eğitimde fırsat eşitliği vurgulandı.

GEREKLİ HUKUKİ ADIMLARI ATIYORUZ

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube, Başkanı İbrahim Bahşi, açılış konuşmasında mali konulardaki sorunlara değinerek, “Genel Merkezimiz aracılığıyla toplu sözleşme kazanımlarımızı korumak için gerekli adımları atıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu konuları görüştük ve toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili düzenlemeleri hayata geçirdik” dedi.

GÖREVLİLERİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Toplu sözleşmenin, kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarını korumak için önemli olduğunu vurgulayan Bahşi, “Kamu görevlilerinin mağdur edilmemesi için gerekli hukuki adımları atıyoruz. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin uygulanmasına karşı dava açtık ve kamu görevlilerinin haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VE MÜLAKATLAR

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube, Başkanı İbrahim Bahşi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ihtiyaçları karşılayacak şekilde çıkarılması için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Meclis açıldığında tekrar müzakere sürecine gireceğiz. Bu tarihî adımın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ayrıca, mülakat uygulamalarının gereksiz bir tartışma yarattığını belirten Bahşi, “Bu uygulama enerji kaybına yol açıyor. Mülakat uygulamasının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE ADİL VE ETKİLİ ADIMLAR ATILMALIDIR

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Toplantıda, insan haklarına yönelik şiddet ve haksızlıklara karşı durma vurgusu yaptı. Özellikle İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmüne de dikkat çekti. Ekonomik dengelerin bozulması ve enflasyonun sabit gelirli bireyleri olumsuz etkilediği belirten Bahşi, “Enflasyonla mücadelede adil ve etkili adımlar atılmalıdır” dedi.

VERGİ YÜKÜ AZALTILMALI

Toplantıda, kamu görevlilerinin karşılaştığı sorunlar da ele alındı. Maaş artışlarının zorunlu harcamalar karşısında yetersiz kaldığına dikkat çeken Bahşi, “Kamu görevlileri üzerindeki vergi yükü azaltılmalı ve doğrudan vergilerin artırılmasına yönelik politikalar geliştirilmelidir” dedi. Ayrıca Bahşi, 4688 sayılı Kanun'un güncellenmesi ve sendikal özgürlüklerin artırılması gerektiği ifade etti.

KİRALAR VE BARINMA SORUNLARI

Bahşi, Kira artışlarının kamu görevlilerinin çalışma şartlarını olumsuz etkilediği ve geçim sorununa dönüştüğü belirtti. Kamu işvereni tarafından kira yardımı yapılması gerektiğini vurgulayan Bahşi, yükseköğretim kurumlarında sendika temsilcilerinin bulunmasının önemine de dikkat çekti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının içeriği ile sınav içeriklerinin uyumsuzluğu, eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen bir durum olarak değerlendiren Bahşi, kitap içeriklerinin öğretmen görüşleri doğrultusunda zenginleştirilmesi gerektiğini belirtti. Bahşi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamalarının sona erdirilmesi gerektiği ifade etti.

ADİL İSTİHDAM POLİTİKALARI

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Mülakat uygulaması yerine adil bir istihdam modeli oluşturulması gerektiği vurguladı. KPSS puan üstünlüğüne dayalı memur istihdamının esas alınması gerektiği ifade eden Bahşi, “Öğretmen açığının kapatılması için atama duyurusunu yapan Millî Eğitim Bakanlığı, gereken adımları bir an önce atmalıdır” dedi.

EĞİTİM YÖNETİMİNDE REFORM

Eğitim yönetiminde belirsizliklerin giderilmesi gerektiği söyleyen Başkan Bahşi, Eğitim kurumu yöneticiliğinin kadrolu olarak yürütülmesi gerektiği ifade etti. Bahşi, genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve diğer hizmet sınıflarında çalışanların haklarının iyileştirilmesi gerektiği belirtti.

YER DEĞİŞİKLİKLERİ VE ADİL DAĞILIM

Öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmasının önemine de dikkat çeken Bahşi, “Deprem bölgesindeki konut ihtiyacı, hayat kalitesinin bozulması ve zorunlu yer değişikliği gibi etmenler, eğitim ve öğretim üzerindeki olumsuz etkilerini hâlâ hissettirmektedir. Bölgedeki eğitim ve öğretimi etkileyecek en önemli unsurlar arasında bulunan öğretmenlerin psikolojik iyi olma hâlleri, barınma ve hayat şartlarının niteliği ve mevcut desteklerin devamlılığı, yeni atanacak öğretmenlerin nerelerde görevlendirileceği ve barınma şartları ile ilgili sorunlar hızla çözüme kavuşturulmalıdır.” sözlerine ekledi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme