Elazığ Adına Resmen Tescillendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan 4 kıtada 60 ülkeye ihraç edilen vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermeri artık resmen Elazığ adına coğrafi işaret olarak tescillendi.

2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan tescil başvurusu sonuçlandı. Vişne Mermeri artık Elazığ'ın coğrafi işareti olarak kayıtlara geçti.
Konu ile ilgili Fırat Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada;

“Dünyaca Ünlü Elazığ Vişne Mermeri Tescillendi Ajansımızın koordinasyonunda Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan ve dünyada sadece Elazığ'da çıkarılan "Elazığ Vişne Mermeri" coğrafi işaret tescil belgesini aldı. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun” denildi.

AÇIKKAPI PAYLAŞIM YAPTI

Elazığ Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı da sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Milletvekili Açıkkapı paylaşımında; ““AZİZ ŞEHRİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN. Elazığ'ın eşsiz güzelliği Vişne Mermeri, Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yapılan titiz çalışmalar sayesinde coğrafi işaretle tescillendi. Elazığ'ımızın doğal zenginliklerinin hak ettiği değeri görmesi ve daha güzel haberler için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Aziz şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme