Elazığ CHP'den Gülşah Durbay'a Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanlığı, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yönelik sosyal medyada yayılan asılsız iddialara karşı güçlü bir destek açıklaması yaptı. Partinin 81 il örgütünün ortak bildirisinde, Durbay'ın Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ve mücadelesine vurgu yapıldı.

CHP Elazığ İl Başkanlığı, son günlerde özellikle sosyal medyada; Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında ortaya atılan asılsız ve çirkin iftiralar hakkında açıklama yaptı. “Gülşah Başkanımızın Yanındayız” denilen açıklamada şu görüşlere yer verdi:

GÜLSAH DURBAY'IN MÜCADELECI KIMLIGI

“Manisa Şehzadeler Belediye Başkanımız Gülşah Durbay'a atılan adi iftiraların karşısındayız. 18 yaşından bugüne dek Cumhuriyet değerlerini savunmak için partimizin her kademesinde mücadele eden, gençlik kollarımızda yetişmiş, bizlerin yoldaşı ve kardeşi olan Gülşah Başkanımıza 81 İl örgütü olarak sahip çıkıyor ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”.

KADINLARIN SIYASETTEKI ROLÜ

“Gülşah Başkanımız gün geldi göz altına alınan genç yoldaşları için adliye önlerinde sabahladı, gün geldi partimize omuz vermek için çantasında bir kuru ekmek ile köy köy dolaştı. 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Manisa'nın en zor ilçelerinden biri olan Şehzadeler'de belediye başkan adayımız oldu. Örgütümüzle birlikte Manisa'da canını dişine takarak çalıştı; genç kız kardeşlerinin rol modeli, çocukların Gülşah ablası, Manisalıların evladı oldu ve imkânsız denileni başararak genç yaşında Şehzadeler Belediye Başkanı seçildi. Gülşah Durbay, kadınların siyasette, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden bir cumhuriyet kadınıdır. Türkiye'de kadınların kimlik mücadelesi her alanda olduğu gibi siyasetin de temel mücadelesidir.”

SİYASI İFTIRALARA KARSI ORTAK MÜCADELE

“İstanbul sözleşmesinden geri dönüşün, kadınların yaşam hakkının ellerinden alınmasına sebep olduğu yerde, siyasi hayatta da kadınları yaşatmamayı düşünen bir zihniyetin ittifakı ile bir saldırı yapılmak istenmiştir. Ona yapılan haysiyetsiz saldırılar tüm kadınların politik temsil haklarına ve toplumsal alandaki varlığına karşıdır.

Gülşah Başkanımızın verdiği bu büyük mücadeleler sonrasında zor bir hastalığa yakalandığını üzülerek öğrendik. Morale ve manevi güce en çok ihtiyaç duyduğu anda maruz kaldığı insanlık dışı saldırıyı kabul etmiyoruz. Gülşah Durbay, bütün gücü ve kararlılığı ile görevinin başındadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferleri ve yol arkadaşları olarak bizler onun yanındayız.

CINSIYETÇI ZIHNIYETE KARSI MÜCADELE

“Şu unutulmasın:

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in liderliğinde girdiğimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 47 yıl aradan sonra Türkiye'nin birinci partisi olduk. Genel Başkanımızdan Anadolu'nun en küçük beldesindeki baba ocağında çay demleyen sade üyemize kadar tüm Cumhuriyet Halk Partililer omuzlarındaki ağır yükün farkındadırlar. Tıpkı 100 sene önce olduğu gibi ülkemizi içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik buhrandan kurtaracak olan, milletimizin sarsılmaz iradesi ve bu iradeyi kendine güç kabul eden Cumhuriyet Halk Partililerdir.

Zor şartlar altında iktidar mücadelesi veren partimize, Genel Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza karşı ahlaksızca saldıranların hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar kişisel menfaatlerinden başka hiçbir şey düşünmeyen zavallılar olduğunu çok iyi biliyoruz.”

TOPLUMSAL DAYANISMA MESAJI

“Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bu cinsiyetçi zihniyete karşı en ufak bir taviz vermeden mücadele etmeye devam edeceğiz.

Şunu herkes çok iyi bilsin ki; İktidar hedefine kilitlenmiş ve birbirlerine kenetlenmiş Cumhuriyet Halk Partilileri hiçbir güç yolundan çeviremeyecektir.

81 İl başkanı olarak tarihi bir yolculukta olduğumuzu ve bizi bu yoldan çevirmeye çalışacak olan düşmanlarımız olduğunun ve olacağının bilincindeyiz.

Bu yüzden Genel Başkanımıza veya herhangi bir partilimize karşı içeriden ya da dışarıdan gelebilecek her türlü saldırı ve itibarsızlaştırmaya karşı tek vücut olarak en sert ve net tavrı göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ne Genel Başkanımızı ne de herhangi bir yoldaşımızı karanlık odaklara ve onların kirli maşalarına kurban etmeyeceğiz. Halkımızın bizden beklediği gibi tek yürek olup çok çalışmaya devam edecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini ilk genel seçimlerde mutlaka iktidar yapacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme